Ervaart u parkeeroverlast? Internetpeiling invoering betaald parkeren Rijnsweerd

Van 5 tot en met 27 maart 2016 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven uit de Acteursbuurt en de Wijsgerenbuurt. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren in de wijk.

Uit ons onderzoek blijkt dat in beide buurten meer mensen tegen de invoering van betaald parkeren zijn. Daarom voeren we geen betaald parkeren in.

Bekijk de uitkomst van de internetpeilingen (pdf, 24 kB).

Waarom deze internetpeiling?

De gemeente krijgt al jaren klachten over parkeeroverlast in Rijnsweerd. De overlast komt vooral door werknemers van de kantoren in de buurt die hun auto in de wijk parkeren. Ook bewoners uit andere delen van Utrecht die geen parkeervergunning kunnen of willen aanschaffen, parkeren hier.

Bewoners vinden hierdoor soms lastig een parkeerplaats bij hun woning. Daarnaast veroorzaken sommige geparkeerde auto’s overlast. Om de problemen te verminderen, bekeek de gemeente de mogelijkheden voor het invoeren van betaald parkeren.

Internetpeiling voorjaar 2015

Van 12 maart tot en met 5 april 2015 hielden we ook al een internetpeiling over betaald parkeren. Ook uit dit onderzoek blijkt dat de meeste mensen tegen de invoering van betaald parkeren zijn.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 31 kB)

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl