Ervaart u parkeeroverlast? Sartreweg, invoeren betaald parkeren

In de Sartreweg en omgeving geldt vanaf 1 april 2021 betaald parkeren. We verwachten dat door het invoeren van betaald parkeren de parkeerdruk in de buurt afneemt. Zo ontstaat er voldoende ruimte om te parkeren. Om te parkeren in dit gebied hebt u een parkeervergunning nodig. Deze kunt u aanvragen vanaf 16 februari 2021.

Uitslag onderzoek

We hebben een online onderzoek gehouden over betaald parkeren in de Sartreweg en omgeving. Dit onderzoek liep van 16 november tot en met 6 december 2020. Hieronder ziet u de uitslag.

Uitslag parkeeronderzoek Sartreweg en omgeving
GebiedVoorTegenGeen mening
Sartreweg en omgeving6770

Van 16 november tot en met 6 december 2020 is er in 5 gebieden een internetpeiling gehouden. Doel van de peiling is om inzicht te krijgen in de voorkeur van bewoners en ondernemers voor de invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers hebben een uitnodiging en herinnering gekregen voor het invullen van een online vragenlijst. Elk adres heeft een brief gekregen. Met een unieke code konden bewoners en ondernemers de vragenlijst ingevullen.

Aantal ingevulde vragenlijsten

In Sartreweg en omgeving zijn 104 brieven verstuurd. De vragenlijst is 83 keer ingevuld (respons van 79,8%).

 

Invoeren betaald parkeren

In de Sartreweg en omgeving geldt betaald parkeren:

  • vanaf 1 april 2021
  • op maandag tot en met vrijdag van 6.00 - 11.00 uur

We voegen het gebied toe aan het naastgelegen rayon Voordorp.

Parkeervergunning en bewonerskorting voor bezoek aanvragen

Vraag parkeervergunning aan

Vraag bewonerskorting voor bezoek aan

Gebied

Het gebied bestaat uit de volgende straten:

  • Kögllaan (ter hoogte van huisnummers 25, 26 en 30)
  • Sartreweg (even huisnummers 2 tot en met 202)

Kosten vergunning

Bewoners

Voor bewoners kost de eerste parkeervergunning per kwartaal € 27,00 (ongeveer € 9 per maand). Een eventuele tweede vergunning kost € 54,03 per kwartaal (ongeveer € 18 per maand).

Ondernemers

Een eerste zakelijke parkeervergunning kost per kwartaal € 128,60. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 257,19.

Bezoek krijgt korting

Bezoekers betalen tijdens de betaald parkeertijden € 3,12 per uur voor parkeren in de Sartreweg en omgeving. Buiten deze tijden parkeren zij gratis. Als bewoner kunt u uw bezoek met 50% goedkoper laten parkeren. U vraagt hiervoor gratis ‘bewonerskorting voor bezoek’ aan. U hoeft niet in het bezit te zijn van een auto.

Bekijk alle kosten (zone B1)

Handhaven

Vanaf 1 april 2021 controleren handhavers van de gemeente of er betaald is voor parkeren. Hebt u niet betaald of hebt u geen parkeervergunning? Of staat u geparkeerd op een plek waar u voor een onveilige situatie zorgt? Dan loopt u het risico op een parkeerboete.

Straatnaam Totaal Aantal 1e auto's Aantal 2e auto's Aantal 3e auto's Aantal 4e auto's Aantal 5e auto's Overige auto's  
Sartreweg 80 68 12 0 0 0 0  

In de Sartreweg en omgeving staan er in totaal 80 auto’s geregistreerd op naam van natuurlijk personen:

  • 68 eerste auto’s
  • 12 tweede auto’s

Er staan geen auto’s geregistreerd op naam van rechtspersonen of bedrijfsvoorraad.

De cijfers zijn gebaseerd op de kentekenregistratie van RDW. Met behulp van deze registratie zijn tellingen gemaakt van personenauto's met actuele, houderschapsplichtige kentekens die op september 2020 in het kentekenbestand voorkwamen. Het betreft tellingen van personenauto's op naam van natuurlijke personen voor de Sartreweg e.o. in de gemeente Utrecht.

Personenauto

Motorvoertuig voor personenvervoer over de weg, exclusief brom- en motorfietsen, met maximaal 9 zitplaatsen (met inbegrip van de bestuurdersplaats). Hieronder vallen, personenauto's, bestelwagens ontworpen voor en voornamelijk gebruikt voor het vervoer van reizigers, taxi's, huurauto's, ziekenwagens, campers. Lichte wegvoertuigen voor goederenvervoer over de weg, touringcars, autobussen en minibussen vallen hier niet onder. Het begrip personenauto omvat ook taxi's en huurauto's met minder dan 10 zitplaatsen. Vanaf 1 mei 2009 worden campers gekentekend als personenauto of als bus afhankelijk van het aantal zitplaatsen.
Vóór die datum zijn campers geregistreerd als speciale voertuigen.

Eigendom op naam van natuurlijke personen

Personenauto's zijn geregistreerd (te naam gesteld) op naam van natuurlijke personen (particulieren, inclusief eenmanszaak of maatschap) of op naam van rechtspersonen (bedrijven en instellingen). Kanttekening: Leaseauto’s staan meestal niet geregistreerd op naam en adres van de gebruiker, maar staan geregistreerd op naam en adres van de leasemaatschappij. In dat geval worden leaseauto’s niet meegenomen in de telling.

Bron: RDW

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de Procedure invoering betaald parkeren (pdf, 557 kB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren.

Hulp en contact Parkeerprojecten

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl