Ervaart u parkeeroverlast? Smaragdplein

Vanaf 1 februari 2019 is er betaald parkeren in het hofje bij winkelcentrum Smaragdplein. Hier hebben bewoners en ondernemers in meerderheid voor gekozen. Zij kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Uitkomst internetpeiling betaald parkeren

Wij hebben een internetpeiling gehouden om te kijken hoeveel bewoners en ondernemers voor het invoeren van betaald parkeren is. Uit deze peiling bleek een meerderheid voor invoering van betaald parkeren.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 164 kB)

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zondag van 6.00 tot 11.00 uur in de ochtend.

Stappenplan invoering betaald parkeren Smaragdplein en omgeving

Stappenplan invoering betaald parkeren Smaragdplein en omgeving. Gebied 1: Het smaragdplein. Gebied 2: Het hofje met adressen Smaragdplein en Aquamarijnlaan. Gebied 3: omgeving Biesterfeldstraat. Gebied 4: omgeving Looplantsoen.

Voorgeschiedenis

September 2018

Op het parkeerterrein van het winkelcentrum Smaragdplein geldt vanaf 15 november 2018 betaald parkeren. De gemeenteraad van Utrecht heeft dit maatwerkvoorstel, dat tot stand is gekomen in overleg met bewoners en ondernemers, op 27 september 2018 vastgesteld.

Het maatwerkvoorstel bestaat uit verschillende stappen:

  1. Invoering betaald parkeren op het parkeerterrein van het winkelcentrum Smaragdplein per 15 november 2018 (gebied 1).
  2. In november 2018 de mening vragen over betaald parkeren van ondernemers met een adres aan het Smaragdplein en de bewoners met adressen Smaragdplein en Aquamarijnlaan gelegen aan het hofje (gebied 2).
  3. Begin 2019 de mening van bewoners en ondernemers uit de gebieden 3 en 4 vragen over betaald parkeren in deze gebieden.
  4. In de gebieden waar een meerderheid voor betaald parkeren is wordt betaald parkeren ingevoerd.
  5. Wanneer in de gebieden 3 en 4 een meerderheid voor betaald parkeren stemt, worden alle gebieden (1,2,3 en 4) samengevoegd en ontstaat er 1 groot parkeerrayon van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur.

Gaat de gemeente ook handhaven?

Onze parkeercontroleurs controleren of voor geparkeerde voertuigen is betaald. De controleurs handhaven in betaald parkeergebied ook op foutparkeren. Automobilisten die in overtreding zijn, krijgen een boete.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).