Ervaart u parkeeroverlast? Vollenhovenlaan

De parkeerdruk in uw buurt is hoog. De gemeente wil het mogelijk maken dat er voldoende plaats is om te parkeren en de straat er weer rustig uit ziet. Dit doen we door betaald parkeren in te voeren.

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Wat kost invoering betaald parkeren u?

De eerste parkeervergunning voor bewoners kost € 24,36 per kwartaal (ongeveer € 8,00 per maand). Een tweede vergunning kost € 48,72. Een eerste zakelijke parkeervergunning kost € 115,95 per kwartaal. Elke volgende zakelijke vergunning kost € 231,90 (alle tarieven prijspeil 2018). Bezoekers betalen €2,58 per uur. Als bewoner kunt u uw bezoek 50% goedkoper laten parkeren. Hiervoor heeft u wel een bezoekersvergunning nodig. U kunt per adres 1 gratis bezoekersvergunning aanvragen.

Stem mee over invoeren betaald parkeren

U kunt van 7 tot en met 28 maart stemmen over de invoering van betaald parkeren in uw buurt.

Stem

Om uw stem uit te brengen hebt u een inlogcode nodig. Deze hebt u in een brief van ons ontvangen. Hebt u een stem uitgebracht en wilt u deze nog wijzigen? Dat kan met dezelfde code zolang de peiling loopt.

Wanneer kunnen we betaald parkeren invoeren?

Als een meerderheid voor betaald parkeren stemt, voeren we vanaf 1 oktober 2018 betaald parkeren in.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Vollenhovenlaan bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

Voorgeschiedenis

2017

In juni 2017 hebben wij de parkeerdruk gemeten. Uit het parkeerdrukonderzoek (pdf, 1,1 MB) blijkt dat de parkeerdruk hoog is. Met het wijkbureau en wijkverkeersadviseurs hebben we naar mogelijke oplossingen gezocht die de parkeerdruk voldoende kunnen verminderen. Die zijn er niet. Invoering van betaald parkeren is de enige mogelijkheid om de parkeeroverlast aan te pakken.  

2015

In 2015 hebben wij de parkeerdruk gemeten, gevolgd door een bewonersavond in 2016.  Bewoners hebben suggesties en alternatieven aangeleverd. Een aantal van deze suggesties waren uitvoerbaar en hebben wij opgepakt. We hebben gesprekken gevoerd met bedrijven uit de buurt om hun werknemers te wijzen op alternatieve vervoerswijzen zoals OV en fiets en hebben handhaving gevraagd vaker op te treden.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl