Ervaart u parkeeroverlast? Waalstraat

Parkeren in de Waalstraat en omgeving blijft gratis. De meeste bewoners en bedrijven van dit gebied gaven aan dat ze tegen betaald parkeren zijn. Van 7 tot en met 28 maart 2018 hielden we een internetpeiling onder bewoners en bedrijven uit dit gebied. We vroegen hierin hun mening over het invoeren van betaald parkeren in de wijk.

Uitkomst onderzoek

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid tegen de invoering van betaald parkeren is. Daarom voeren we geen betaald parkeren in.

Bekijk de uitkomst van de internetpeiling (pdf, 100 kB)

Waarom betaald parkeren invoeren?

Betaald parkeren helpt bij het verminderen van het aantal (lang) geparkeerde auto's van mensen die niet uit de buurt komen. We kunnen betaald parkeren invoeren wanneer een meerderheid van de bewoners dat wil.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Waalstraat bestaat uit de volgende straten. Zie kaart hieronder.

Voorgeschiedenis

2017

Bewoners uit een aantal straten verzoeken de gemeente om invoering van betaald parkeren. De druk neemt enorm toe. Invoering van betaald parkeren is de enige mogelijkheid om de parkeeroverlast aan te pakken.

2016

Met het wijkbureau en de wijkverkeersadviseur hebben we weer naar oplossingen gezocht die de parkeerdruk kan verlagen. Die zijn er niet.

2015

In 2015 hebben wij de parkeerdruk gemeten, en een bewonersavond gehouden. De suggesties die bewoners hebben gedaan, zijn onderzocht maar bleken niet uitvoerbaar.

Hoe voeren we betaald parkeren in?

In de nota ‘Stallen en Parkeren’ (pdf, 1,3 MB) staat onder welke voorwaarden we betaald parkeren invoeren. De uitwerking hiervan is vastgelegd in de 'Procedure invoering betaald parkeren' (pdf, 470 kB).

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl