Ervaart u parkeeroverlast? Woonboulevard

Geen betaald parkeren Woonboulevard

Parkeren in gebied A (zie plattegrond) bij de Woonboulevard blijft gratis. Een meerderheid van de winkeliers aangesloten bij de Vereniging Woonboulevard Utrecht, stemde op 26 oktober tegen betaald parkeren.

Meerderheid tegen betaald parkeren in gebied A

Van de 37 winkeliers stemde 68% tegen de invoering van betaald parkeren. De Vereniging Woonboulevard Utrecht peilde de mening van de winkeliers tijdens de Algemene Ledenvergadering.

kaart woonboulevard met aanduiding gebied A en B
Onderzoeksgebied Woonboulevard en omgeving

Meerderheid tegen betaald parkeren in gebied B

In mei 2017 peilde de gemeente de mening van winkeliers en bewoners over betaald parkeren in gebied B (zie plattegrond). 84% stemde tegen de invoering van betaald parkeren. Ook hier komt geen betaald parkeren. De gemeente wilde betaald parkeren invoeren om de parkeerdruk doordeweeks in de buurt te verlagen. De gemeente voert betaald parkeren alleen in als de meerderheid van een buurt dat wil.

Vervolg

In beide gebieden is geen meerderheid voor de invoering van betaald parkeren. Dit betekent dat er geen betaald parkeren komt aan de woonboulevard en het naastgelegen gebied (gebieden A en B).

Voorgeschiedenis

De gemeente is al een tijd in gesprek met de Vereniging Woonboulevard Utrecht om de parkeerdruk in de buurt te verminderen. Vooral aan de Europalaan en in de aangrenzende straten en aan de Hollantlaan staan veel auto’s lang geparkeerd. Betaald parkeren kan hier een oplossing voor zijn. Wanneer parkeren in een buurt geld kost, parkeren minder mensen die niet in die buurt wonen daar hun auto. Dit vermindert het aantal (lang)parkeerders dat niet bij een bedrijf of woning in het gebied van de woonboulevard hoeven te zijn. Er zijn dan meer plaatsen beschikbaar voor bewoners, bezoekers en klanten van de bedrijven en winkels.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

parkeerprojecten@utrecht.nl