Handleiding MijnParkeren

MijnParkeren (‘Flowbird WebOffice’) is uw persoonlijke online omgeving over parkeren. U kunt op deze pagina uw gegevens inzien en wijzigen.

Hebt u nog geen inlog? Vraag eerst bewonerskorting voor bezoek, parkeerkorting voor mantelzorg of thuiszorg, of parkeerkorting voor kraamzorg aan.

Eind augustus 2023: nieuwe webapp ‘Mijn Parkeeractie’

Eind augustus 2023 komt er een nieuwe webapp ‘Mijn Parkeeractie’. Daarmee zet u op uw telefoon of computer het kortingstarief aan. Meer informatie staat op www.utrecht.nl/mijnparkeren

Inloggen

  • Ga naar utrecht.nl/mijnparkeren.
  • Log in via de knop ‘Log in op huidige systeem ‘MijnParkeren’.
  • Vul u uw persoonlijke code en wachtwoord in en klik op aanmelden. Uw inloggegevens staan in de e-mail die u hebt gekregen.
  • Klik op de loginknop om verder te gaan.
  • U ziet uw persoonlijke pagina met 4 tabbladen.

Verschijnt er een rood sterretje achter een invoerveld? Dan hebt u iets niet goed ingevuld. Log opnieuw in.

Uw persoonlijke code of wachtwoord vergeten? Bel dan met de afdeling Vergunningen via 14 030.

Details inzien

Op het tabblad details staat uw overzicht van de kortingsuren.

  • Bekijk bij urentegoed hoeveel uren u nog met korting kunt parkeren in het lopende kwartaal.
  • Bekijk bij wachtwoord het wachtwoord dat u samen met uw persoonlijke code gebruikt bij een parkeerautomaat. Ook kunt u hier uw wachtwoord veranderen of verwijderen. Klik op Opslaan (diskette) linksboven in het scherm om uw nieuwe wachtwoord op te slaan. Let wel op dat uw nieuwe wachtwoord alleen uit hoofdletters en/of cijfers bestaat.

Geschiedenis urentegoed inzien

Bekijk hier het overzicht van uw urentegoed. In de kolom ‘actie’ staat aan het begin van ieder kwartaal ‘storting’. Storting betekent dat wij uw parkeeruren aanvullen tot het maximale tegoed in een kwartaal.

U mag 1 keer meer uren gebruiken dan de uren in uw tegoed (negatief saldo). Dit verrekenen we dan met uw nieuwe kwartaaltegoed. Bij opname ziet u het gebruik van de uren met korting bij een parkeerautomaat.

Eenmalige code aanmaken

Wilt u uw eigen code niet delen? Bijvoorbeeld bij bezoek dat u niet goed kent. Maak dan een code aan die 1 keer gebruikt kan worden. U kunt meerdere codes aanmaken. Iedere code is bruikbaar voor maximaal 8 uur parkeren.

Hoe werkt het?

Maak een nieuwe code aan door minimaal 1 hoofdletter of cijfer in het invoerveld te typen. Klik daarna op de knop toevoegen. De nieuwe code verschijnt met 4 extra cijfers in de lijst met eenmalige codes. Geef deze code door aan uw bezoek. Een wachtwoord is niet nodig.

Wilt u een eenmalige code wissen? Klik op het rode kruisje achter de code die u wilt verwijderen.

Wachtwoord wijzigen voor parkeerautomaat

Het wachtwoord voor een parkeerautomaat wijzigen? Doe dit via het tabblad details.

Hebt u nog vragen?  

Kijk op utrecht.nl/bezoekersvergunning of op utrecht.nl/parkeerkortingmantelzorg of utrecht.nl/parkeerkortingkraamzorg. Wij zijn ook bereikbaar via telefoonnummer 14 030.

Hulp en contact Parkeren

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht