Parkeren Proef samenvoegen deelrayons binnenstad

Op 1 april 2019 is een proef gestart in de binnenstad. Hierbij mogen parkeervergunninghouders (bewoners en bedrijven) in de rayons Wijk C, Janskerkhof e.o., Nieuwegracht e.o. of Springweg e.o. in alle 4 deze binnenstadsrayons parkeren.

Hoelang duurt de proef samenvoegen deelrayons in de binnenstad?

De proef is verlengd tot en met 31 december 2022. Het doel van het samenvoegen van de deelrayons is om het makkelijker te maken een parkeerplaats te vinden. Zo wordt zoekverkeer tegengegaan en de parkeerdruk beter verdeeld over de binnenstad. Een groter parkeerrayon kan bovendien makkelijker een tijdelijk verlies aan parkeerplaatsen opvangen, zoals bij evenementen en de wekelijkse lapjes- en bloemenmarkt.

Wachtlijsten

Gedurende de proef blijven de afzonderlijke wachtlijsten voor de deelrayons bestaan. Zo kan het samenvoegen van de rayons eenvoudig worden teruggedraaid als de proef geen succes is. Op basis van de parkeerdrukgegevens en ervaringen van vergunninghouders wordt bepaald of de deelrayons definitief worden samengevoegd. Bij definitieve samenvoeging worden ook de wachtlijsten samengevoegd. Op de pagina Stratenlijsten kunt u de stratenlijsten vinden van alle 4 de deelrayons.

Hulp en contact Parkeren

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht