Deelhub De Grifthoek

Parkeergarage De Grifthoek heeft een ‘deelhub’. Een deelhub is een centrale plek waar deelauto’s en andere vervoermiddelen, zoals elektrische deelbromfietsen en deelfietsen beschikbaar zijn.

De deelhub is geopend op 31 januari 2020. Bewoners in Wittevrouwen, de Vogelenbuurt en de Binnenstad kunnen zo gebruikmaken van (elektrische) deelvervoer. De proef in garage De Grifthoek duurt 3 jaar. Als het succesvol is, dan willen we meer deelhubs openen, verspreid over de stad. Wanneer meer mensen een auto delen, ontstaat er meer ruimte op straat voor andere dingen zoals groen of speelplekken. Bovendien scheelt dat jaarlijks een hoop CO2 en fijnstof voor stad en omgeving.

Welke vervoermiddelen staan er precies?

In de deelhub zijn parkeerplekken gereserveerd voor auto’s, fietsen en/of elektrische scooters. Er staat bijvoorbeeld een Ford Focus Wagon en elektrische Smart ForFour EQ. Ook hebben sommige auto's kinderzitjes. Het aanbod kan worden aangevuld en gewijzigd. Dit hangt af van de wensen van de gebruikers. Zij worden bij diverse reserveringen benaderd voor feedback, waar ze kunnen aangeven of ze een type voertuig missen.

Hoe kan ik gebruikmaken van de deelhub?

MyWheels maakt gebruik van een app. In deze app kunt u zien welke vervoersmiddelen er in de deelhub staan, wat de tarieven zijn en kunt u reserveren. De deuren van de garage en auto’s kunt u ook in de app openen. De MyWheels-app is te vinden in de Google Play Store en Apple App Store.

Meer informatie over autodelen in Utrecht
Meer informatie over deelfietsen

Hulp en contact Deelvervoer

Telefoon

14 030

E-mail

deelvervoer@utrecht.nl