Parkeren Parkeergarage De Grifthoek

Deelauto’s in parkeergarage De Grifthoek

In parkeergarage De Grifthoek maken we een ‘deelhub’. Dat is een centrale plek waar bewoners een auto kunnen delen. Er kunnen ook andere vervoersmiddelen worden gedeeld, zoals elektrische scooters en fietsen. Niet iedere reis hoeft immers met een auto te worden gemaakt. Bewoners in Wittervrouwen, de Vogelenbuurt en de Breedstraatbuurt kunnen zo kennismaken met (elektrische) deelmobiliteit. De pilot in garage De Grifthoek duurt 3 jaar. Als deze pilot succesvol is, dan willen we meer deelhubs openen, verspreid over de stad. Wanneer meer mensen een auto delen, is er meer ruimte voor leuke dingen, zoals groen of speelplekken in de openbare ruimte. Bovendien is het positief voor de luchtkwaliteit.

Wanneer komt de ‘deelhub’?

Adviesbureau ShareNL heeft in opdracht van de gemeente onderzoek (pdf, 3,3 MB) gedaan of een deelhub haalbaar is en wat belangrijk is om een deelhub te laten slagen. Daarna is een partij gevonden die de deelhub gaat starten: Juuve. Juuve heeft voertuigen van Rotterdam tot Groningen en heeft als doel om met mobiliteit de leefomgeving in steden te verbeteren. Zij zijn samen met de gemeente druk bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting wordt de deelhub in juni feestelijk geopend. De buurt krijgt hierover bericht.

Meer informatie

Hebt u vragen, of hebt u interesse voor deze deelhub? Mail dan naar autodelen@utrecht.nl.

Let op! Van 4 maart tot en met eind mei werken we aan de Wittevrouwensingel. Parkeergarage De Grifthoek blijft bereikbaar. Het kan zijn dat u vanaf een andere kant moet aanrijden. De juiste route wordt aangegeven met bebording. Meer weten over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Maliesingel en Wittevrouwensingel.

Adres

Wittevrouwensingel 96, 3514 AL  Utrecht (bij Griftpark, noordoostzijde van de stad)
Routeplanner Google Maps: De Grifthoek

Voorzieningen

  • 4 gehandicaptenparkeerplaatsen
  • Oplaadpunten voor elektrische auto’s, met een oplaadtarief van € 0,25 per kWh.
  • De doorrijhoogte is maximaal 2 meter.

Openingstijden

Elke dag van 07.00 - 23.00 uur. U kunt na 23.00 uur nog wel de garage uitrijden.

Tarieven

U betaalt per minuut in deze garage. Betaal met PIN of creditcard. Betalen met muntgeld is niet mogelijk.
Bekijk de parkeertarieven parkeergarage De Grifthoek.

Garage-abonnement aanvragen

Vraag een garageabonnement van De Grifthoek (pdf, 67 kB) aan.
U ontvangt binnen 8 weken schriftelijk bericht.

Bus naar het centrum

Lijn 7 brengt u vanaf de halte Kleine Singel in ongeveer 10 minuten naar het centrum. Deze stadsbus vertrekt om de 10 minuten. Bekijk de actuele reisinformatie op www.u-ov.info.

Milieuzone

Deze parkeergarage ligt in de milieuzone. U mag met een dieselvoertuig met een Datum Eerste Toelating (DET) van voor 1 januari 2001 deze garage niet in. Lees meer over de milieuzone op utrecht.nl/milieuzone.

Uitrijkaarten kopen

Organiseert u een evenement of personeelsuitje in de omgeving? Of wilt u gasten of klanten gemakkelijk laten parkeren? Koop dan vooraf uitrijkaarten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hulp en contact Parkeren

Bezoeken

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht