Veiligheid Gestolen fiets

In november en december zijn er controleacties in de Utrechtse wijken. De politie voert deze controles samen met de gemeente uit om gestolen fietsen op te sporen. Met deze actie geven politie en gemeente aan dat het kopen van gestolen fietsen niet loont.

Check tweedehands fietsen

Controleer bij het kopen van een tweedehands fiets of de fiets als gestolen geregistreerd staat. U kunt dit checken door het framenummer van de fiets in te voeren op www.stopheling.nl. Koopt u een gestolen fiets? Dan bent u schuldig aan heling en strafbaar.

Hangt er een politieslot om uw fiets?

Dat betekent dat iemand deze fiets eerder als gestolen heeft opgegeven. De fiets staat dan geregistreerd als ‘gestolen’ in de databank van de politie en Stop Heling. Daarom is de fiets in beslag genomen. De politie probeert de fiets nu terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaar, degene die aangifte heeft gedaan van een gestolen fiets.

Opgespoorde fietsen

Op Instagram kunt u via @HandhavingUtrecht zien welke fietsen al zijn opgespoord. U kunt ook een overzicht krijgen van de fietsen die met deze actie zijn opgespoord door op Instagram te zoeken naar #gestolenfiets030. Bent u de oorspronkelijke eigenaar van een van deze fietsen en heeft u aangifte gedaan van diefstal? Neem dan contact op via gestolenfiets@utrecht.nl.

Voorkom fietsdiefstal

Zet uw fiets altijd met een tweede slot vast. Bij voorkeur op een verlichte plaats. Uw fiets gratis en bewaakt stallen? Kijk op www.veiligstallen.nl/utrecht. Kijk voor meer tips op de site van de politie.

Hulp en contact

Telefoon

14030

E-mail

gestolenfiets@utrecht.nl