Veiligheid Veilig uitgaan

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat mensen in de stad veilig en gezellig kunnen uitgaan. Hier leest u hoe we het met elkaar veilig en gezellig kunnen houden.

De Binnenstad van Utrecht kent ongeveer 70 nachthorecazaken. Van club tot café, er is voor ieder wat wils. Om het voor de deur en binnen gezellig te houden hebben de meeste zaken huisregels.

De politie is op uitgaansavonden in de stad met het zogenoemde UIT-team. Dit team werkt nauw samen met horecabeveiligers en ondernemers. Mocht het nodig zijn om in te grijpen bij overlast en geweld, dan zijn zij er vroegtijdig bij.

Hoe zie jij er morgen uit?

‘Hoe zie jij er morgen uit?’ Met deze slogan benaderen wij jongeren over wat alcohol met je doet. En hoe zij zelf ervoor kunnen zorgen dat ze een veilige en gezellige uitgaansnacht hebben. Binnen de singels is het niet toegestaan om alcohol te drinken op straat, met uitzondering van de terrassen. Uiteraard kan in de horecagelegenheden wel alcohol gedronken worden (boven de 18 jaar).

Convenant Veilig Uitgaan 2016-2021

Gemeente, Politie, Openbaar Ministerie, Veiligheidsregio Utrecht (brandweer) en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht zetten zich samen in om het uitgaansleven in Utrecht veilig en gezellig te houden. Daartoe ondertekenden zij in 2016 het Convenant Veilig Uitgaan 2016–2021 (pdf, 2 MB).

Wilt u een beeld krijgen van het uitgaansleven in Utrecht? Bekijk enkele cijfers in de factsheet Veilig Uitgaan (pdf, 1,6 MB).

Hulp en contact veiligheid

Telefoon

14 030

Overlast melden?

Doe een melding

Spoed?

Bel de politie via 112