Bereikbaarheid Reisadvies touringcars

Wilt u met een touringcar het centrum van de Utrecht in? Dat kan lastig zijn. Bekijk vooraf de juiste routes en lees hier meer over de halteplaatsen en bereikbaarheid.

In- en uitstapplaatsen

Brengt u een bezoek aan een bestemming in de binnenstad? U kunt uw bezoekers laten in- en uitstappen op deze 3 locaties:

•    Moreelsepark ter hoogte van Catharijnesingel 61
•    Malieblad ter hoogte van Maliesingel 28 aan de singelzijde
•    Oudenoord ter hoogte van Oudenoord 103 aan de parallelweg

U herkent de in- en uitstapplaatsen aan dit verkeersbord:

Blauw verkeersbord met een P en een afbeelding van een touringcar

Halteplaatsen

De halteplaats voor touringcars vindt u tot 25 november 2016 bij de P+R Muziektheater. De opstapplaats bij P+R Muziektheater ligt aan de snelweg A2. Volg vanaf afrit 7 en vanuit de stad het bord Muziektheater.

Vanaf 25 november 2016 verplaatsen we deze halteplaats naar de nieuwe locatie aan de Reactorweg op bedrijventerrein Lage Weide. De nieuwe locatie aan de Reactorweg ligt ook aan de A2 en is bereikbaar via afrit 7. Volg de borden Centrum. Ter hoogte van de Thoriumweg is een nieuwe aansluiting gemaakt voor de opstapplaats aan de Reactorweg. De halte is ook vanaf afrit 7 bereikbaar via de route Atoomweg – Hyperonenweg – Reactorweg.

De halteplaats voor touringcars is geopend op: 
• alle weekdagen en zaterdagen, behalve tussen 18.00 uur en 20.00 uur 
• zondagen, behalve tussen 13.00 uur en 20.00 uur 

Buiten de openingstijden is het niet mogelijk om passagiers op de locatie in of uit te laten stappen.

Bereikbaarheid van de halteplaats

De buslijnen 26,28 en 39 rijden 6 keer per uur vanaf het centraal station. Ook vanaf de stations Maarssen (lijn 39) en Terwijde (lijn 26) is de halteplaats per bus bereikbaar.

Ook de nieuwe halteplaats is per openbaar vervoer goed bereikbaar. NS-station Utrecht Leidsche Rijn is in de buurt. Ook de bushalte op de Wolfgang Pauliweg ligt in de buurt. Hier rijden buslijnen 37 en 38 6 keer per uur tussen Maarssen NS en Utrecht CS.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem contact op met de afdeling Travel Trade van Toerisme Utrecht.