Bereikbaarheid Verkeershinder en routes

Op meerdere plekken in Utrecht wordt gewerkt aan een mooie, gezonde en bereikbare stad. Tijdens werkzaamheden en evenementen kan verkeershinder ontstaan. Om overlast tijdens werkzaamheden te beperken zorgen we voor omleidingsroutes. Ook stemmen we werkzaamheden en evenementen op elkaar af.

Plan uw route

Plan uw route op de routeplanner wegwerkzaamheden. De routeplanner houdt rekening met de wegwerkzaamheden en evenementen. Ook is mogelijk om een route te plannen die rekening houdt met hoogte-, lengte- en aslastbeperkingen.

Actuele verkeershinder

Hogeweidebrug, Vleutenseweg: afsluiting brug

Uitvoering: 17-11-2017 tot en met 20-11-2017
Het aanvoeren van de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Op vrijdag 17 november vanaf 07.00 uur is de Hogeweidebrug (gele brug) afgesloten voor auto's en fietsers. Vanaf 19.00 uur gaat de busbaan buiten gebruik. De werkzaamheden duren tot en maandagochtend 20 november 06.00 uur.

Lees meer over de omleidingen


Stadsbaantunnel: afsluiting tunnel

Uitvoering: 20 tot en met 27 november 2017
De Stadsbaantunnel is afgesloten tussen 20 november 7.00 uur tot en met 27 november 6.00 uur. Dit door herstelwerkzaamheden aan de Pergola van de tunnel.


5 Meiplein: verkeershinder en geen tramverkeer

Uitvoering: 24 tot en met 27 november 2017
Van vrijdagavond 24 november 23:00 uur tot maandagochtend 27 november 5:30 uur werken we aan het 5 Meiplein. De werkzaamheden vinden overdag en 's nachts plaats. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het 5 Meiplein. Ook kan er geluidsoverlast zijn in de nacht.

Lees meer over de werkzaamheden en bereikbaarheid


Croeselaan: afsluiting straat

Uitvoering: vanaf 17 juli 2017
De afsluiting voor autoverkeer op de Croeselaan, tussen de van Zijstweg en het Westplein wordt aangelegd.
Lees meer over deze werkzaamheden op de website van CU2030


Transwijk: aanleg busbaan

Artist impression Busbaan Transwijk

Uitvoering: januari 2017 t/m oktober 2019
De gemeente Utrecht legt een vrije busbaan door Transwijk en Kanaleneiland aan. Onderdeel van de busbaan zijn 2 onderdoorgangen: 1 onder het 5 Meiplein en 1 onder het Anne Frankplein.
Op de pagina Busbaan Transwijk vindt u alle actuele informatie. Ook vindt u daar de planning van de werkzaamheden en kunt u het ontwerp bekijken.


Langlopende projecten

Uithoflijn

bouwvakkers in gele hesjes werken aan het tramspoor

Uitvoering: tot en met 2018
Projectorganisatie Uithoflijn legt een tramlijn aan in en naar De Uithof. Hierdoor zijn er veel werkzaamheden en is er verkeershinder. Meer informatie: www.uithoflijn.nl.


Jaarbeursplein

Jaarbeursplein van bovenaf

Datum uitvoering: 9-11-2015 t/m 12-2017
Voorbereidingswerkzaamheden om te kunnen bouwen aan de ondergrondse parkeergarage en het WTC. Vanaf januari 2016 staan er voor 2 jaar hekken om het jaarbeursplein plein. Meer informatie: Wijzigingen op en rond het Jaarbeursplein en de Croeselaan (pdf, 3,8 Mb).


Catharijnebak

Illustratie Catharijnebak

Uitvoering: vanaf 15-3-2010
Werkzaamheden aan de Catharijnebak. Hier zal in de toekomst weer water komen. Verkeer rijdt bovenlangs over de Catharijnesingel. Er zijn minder rijstroken beschikbaar op de Catharijnesingel.Afrit Kanaleneiland en afrit centrum (drukte tijdens beurzen)

oprit naar Jaarbeurs

Bij grote beurzen in de Jaarbeurs is er extra drukte rondom de afritten Kanaleneiland en centrum.


Ring Utrecht

snelweg

Uitvoering: hele jaar
Meer informatie over werkzaamheden op de ring van Utrecht vindt u op de website van Rijkswaterstaat.


Hulp en contact

Telefoon
030-286 7089

E-mail
tijdelijkeverkeersmaatregelen@utrecht.nl