BereikbaarheidVerkeershinder en routes

Op meerdere plekken in Utrecht wordt gewerkt aan een mooie, gezonde en bereikbare stad. Tijdens werkzaamheden en evenementen kan verkeershinder ontstaan. Om overlast tijdens werkzaamheden te beperken zorgen we voor omleidingsroutes. Ook stemmen we werkzaamheden en evenementen op elkaar af.

Plan uw route

Plan uw route op de routeplanner wegwerkzaamheden. De routeplanner houdt rekening met de wegwerkzaamheden en evenementen. Ook is mogelijk om een route te plannen die rekening houdt met hoogte-, lengte- en aslastbeperkingen.

Actuele verkeershinder

Aanleg busbaan Transwijk

Artist impression Busbaan Transwijk

Uitvoering: januari 2017 t/m oktober 2019
De gemeente Utrecht legt een vrije busbaan door Transwijk en Kanaleneiland aan. Onderdeel van de busbaan zijn 2 onderdoorgangen: 1 onder het 5 Meiplein en 1 onder het Anne Frankplein.
Op de pagina Busbaan Transwijk vindt u alle actuele informatie. Ook vindt u daar de planning van de werkzaamheden en kunt u het ontwerp bekijken.


Waterlinieweg

Weg met aan de zijkanten vangrails en aan de rechterkant bomen

Uitvoering: 3 april t/m 7 juli 2017
De gemeente verwijdert de vangrails, brengt betonnen banden aan en vervangt het asfalt. In juni leggen we een busstrook aan. Wij voeren de werkzaamheden uit buiten de spits en in de avond en nacht.

Lees meer over de werkzaamheden aan de Waterlinieweg


Overzicht grote verkeershinder 2017

In 2017 hebben we een aantal evenementen en grote verkeersprojecten in de stad. We weten nu al dat deze evenementen en projecten grote hinder kunnen geven voor het verkeer. Bekijk om welke evenementen en projecten het gaat.


Langlopende projecten

Uithoflijn

bouwvakkers in gele hesjes werken aan het tramspoor

Uitvoering: tot en met 2018
Projectorganisatie Uithoflijn legt een tramlijn aan in en naar De Uithof. Hierdoor zijn er veel werkzaamheden en is er verkeershinder. Meer informatie: www.uithoflijn.nl.


Jaarbeursplein

Jaarbeursplein van bovenaf

Datum uitvoering: 9-11-2015 t/m 12-2017
Voorbereidingswerkzaamheden om te kunnen bouwen aan de ondergrondse parkeergarage en het WTC. Vanaf januari 2016 staan er voor 2 jaar hekken om het jaarbeursplein plein. Meer informatie: Wijzigingen op en rond het Jaarbeursplein en de Croeselaan (pdf, 3,8 Mb).


Catharijnebak

Illustratie Catharijnebak

Uitvoering: vanaf 15-3-2010
Werkzaamheden aan de Catharijnebak. Hier zal in de toekomst weer water komen. Verkeer rijdt bovenlangs over de Catharijnesingel. Er zijn minder rijstroken beschikbaar op de Catharijnesingel.Afrit Kanaleneiland en afrit centrum (drukte tijdens beurzen)

oprit naar Jaarbeurs

Bij grote beurzen in de Jaarbeurs is er extra drukte rondom de afritten Kanaleneiland en centrum.


Ring Utrecht

snelweg

Uitvoering: hele jaar
Meer informatie over werkzaamheden op de ring van Utrecht vindt u op de website van Rijkswaterstaat.


Hulp en contact

Telefoon
030-286 7089

E-mail
tijdelijkeverkeersmaatregelen@utrecht.nl

Uw mening