Fiets Actieplan wereldfietsstad

Wij willen van Utrecht een wereldfietsstad maken. Dit doen we door fietsen gemakkelijker, veiliger en leuker te maken: met prettige en snelle fietsroutes, vaker groen bij verkeerslichten, handige en goed bereikbare stallingen, veilige omleidingen. Zo maken we met slimme en vernieuwende oplossingen het fietsen nog leuker. Met als doel: nóg meer mensen (jong, oud, ervaren, beginner, toerist, werknemer, e-biker) op de fiets.

Hoe we dit gaan doen, leest u in het Actieplan Utrecht fietst 2015-2020 (pdf, 15 MB) of de samenvatting van het actieplan (pdf, 150 kB).

De ideeën voor dit actieplan zijn opgehaald tijdens het ‘stadsgesprek fiets’ in januari 2015. Bekijk de fototerugblik Stadsgesprek Utrecht fietst! (pdf, 2,6 MB). De onderwerpen die in het stadsgesprek en het actieplan aan bod zijn gekomen, komen voort uit 800 straatinterviews met fietsers over wat hen het meeste bezighoudt.

Fiets langs de hoogtepunten!

Nieuwsgierig naar wat Utrecht nou een echte fietsstad maakt? Wandel of fiets de route Utrecht fietst! (pdf, 461 kB) en kom al wandelend of fietsend langs de belangrijkste resultaten op fiets-gebied in Utrecht.

Verkeersbeleid

Utrecht moet bereikbaar, aantrekkelijk en gezond blijven. Daarom nemen we maatregelen voor het verkeer en de inrichting van de stad. Deze maatregelen komen uit het mobiliteitsplan.