Fiets Fietsenstalling Stationsplein

in de fietsenstalling Stationsplein

De gemeente Utrecht, ProRail en NS bouwen de Stationspleinstalling om het Centraal Station goed bereikbaar te maken. Deel 1 van de fietsenstalling is af en heeft 6.000 plekken, verdeeld over drie verdiepingen. In 2017 worden dit 7.500 plekken. Eind 2018 kunnen 12.500 fietsers hun fiets parkeren in de grootste stalling ter wereld.

De stalling is altijd open en de eerste 24 uur kunt u uw fiets gratis stallen. U checkt in met uw OV-chipkaart. Op de onderste verdieping van de stalling kunt u via de Midden- en Noordertunnel direct naar de perrons. Op de bovenste verdieping is een tijdelijke aansluiting met Hoog Catharijne naar de stationshal gemaakt. Begin 2018 kunt u via het nieuwe Stationsplein naar Utrecht Centraal Station lopen.

fietsenstalling Stationsplein
Foto's copyright: CU2030.nl
fietsenstalling Stationsplein
fietsenstalling Stationsplein

Fietsenstalling Stationsplein- een eerste indruk

Nieuws

Opening eerste deel van de Stationspleinstalling

Het eerste deel van de stalling is op 7 augustus in gebruik genomen en op 21 augustus officieel geopend. Er is plek voor ruim 6000 fietsen en dat worden er de komende maanden 7500. Sinds 7 augustus hebben al bijna 30.000 mensen hun fiets in de nieuwe stalling gezet. Ook verhuren we iedere dag ongeveer 250 OV-fietsen.

Smakkelaarsveld

Nu de Stationspleinstalling open is, verwijderen we in stappen een deel van de fietsenrekken op het Smakkelaarsveld. Dit doen we omdat we ruimte nodig hebben voor de aanleg van de bus-(tram)baan.

Meer informatie

Lees meer over het stallen in de Stationspleinstalling

fietsenstalling-stationsplein-3
Foto's copyright: CU2030.nl
fietsenstalling-stationsplein
fietsenstalling-stationsplein-5

Hulp en contact

Vragen over dit project?

E-mail
fiets@utrecht.nl