Fiets Fietsnieuws

fietsers

Meer parkeerplekken voor fietsers in binnenstad

18-12-19 | Er komen circa 500 extra parkeerplekken voor fietsers in de binnenstad. Op diverse plekken aan de randen van het voetgangersgebied plaatsen we nieuwe klemmen, fiets aanleunrekken (ook wel 'fietsnietjes' genoemd) en vakken op straat. We zijn gestart op Vredenburg. Hier komen ook 2 parkeervakken voor fietsers met een beperking. De andere locaties volgen begin 2020. 


Uw oude fiets inleveren voor een gratis deelfietsabonnement

18-11-2019 | Hebt u een oude of kapotte fiets die u niet meer gebruikt? Sinds kort kunt u die inleveren bij het gemeentelijke fietsendepot. Uw oude fiets wordt door Donkey Republic opgeknapt en kosteloos beschikbaar gesteld voor Utrechters met een kleine beurs. Zo heeft iemand anders toch nog plezier van uw oude barrel! In ruil voor uw gulheid krijgt u een abonnement van 6 maanden op de deelfietsen van Donkey Republic.

De deelfietsen staan door de stad verspreid en u kunt ze flexibel ophalen en inleveren. Zo vindt u ze bijvoorbeeld bij de verschillende treinstations. Met behulp van de app kunt u altijd zien waar de dichtstbijzijnde Donkey staat. Het fietsendepot vindt u aan de Kanaalweg 50 en is doordeweeks van 09:00 tot 19:00 geopend. Op zaterdag is het depot tussen 10:00 en 18:00 geopend. Hebt u vragen? Kijk dan op www.utrecht.nl/deelfietsen en neem contact op met Donkey Republic.


Onderzoek nieuwe fietsbruggen en -tunnels

18-10-2019 | We onderzoeken mogelijke en logische plekken voor toekomstige fietsbruggen of -tunnels in de stad. Ze zijn in Utrecht hard nodig om het fietsverkeer ook in de toekomst in goede banen leiden. De Fietsersbond denkt mee bij dit onderzoek.

Hoe verder?

We nemen 35 mogelijke fietsbruggen en tunnels onder de loep. Een deel hiervan is al opgenomen in plannen of gebiedsontwikkelingen, een deel zijn nieuwe locaties. Het aantal wensen voor nieuwe fietsverbindingen is groter dan onze portemonnee. In dit onderzoek gaan we daarom van een lange lijst van 35 mogelijke locaties, naar een korte lijst met meest kansrijke bruggen en tunnels voor Utrecht.

Begin 2020 is het onderzoek klaar en informeren we de raad over de uitkomsten en het vervolg. Bent u benieuwd naar de manier waarop we onderzoek doen en de locaties van de bruggen en tunnels die we onderzoeken? Lees dit in de raadsbrief.

Bekijk de raadsbrief over onderzoek naar fietsbruggen en -tunnels


Laatste deel fietsenstalling Stationsplein geopend

19-08-2019 | Maandag 19 augustus is het tweede en laatste deel geopend van de grootste fietsenstalling van de wereld. Fietsenstalling Stationsplein ligt onder het bollendak van Utrecht Centraal en biedt plek aan 12.500 fietsen. Bij de feestelijke opening van de fietsenstalling Stationsplein heeft staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente, NS, ProRail en de Stichting Landelijk Fietsplatform de Nederlandse Fietscultuur voorgedragen voor de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

Lees meer over de grootste fietsenstalling ter wereld


Verwijderen fietsrekken bij Station Utrecht centraal

12-08-2019 | Vanaf september worden er op verschillende plekken fietsenrekken bij het Centraal Station opgeheven. Je kunt je fiets dan stallen in het tweede deel van de Stationspleinstalling (met 12.500 plekken). Die is open vanaf 19 augustus. Het gaat om deze fietsenstallingen:

  • 'de Buurt' bij de Sijpesteijntunnel (per 2 september)
  • Smakkelaarsveld (per 16 september)
  • Moreelsepark, bij plint van gebouw (per 16 september)

Lees meer over het verwijderen van fietsen


Uw mening