Fiets Fietsnieuws

fietsers

Laatste deel fietsenstalling Stationsplein geopend

19-08-2019 | Maandag 19 augustus is het tweede en laatste deel geopend van de grootste fietsenstalling van de wereld. Fietsenstalling Stationsplein ligt onder het bollendak van Utrecht Centraal en biedt plek aan 12.500 fietsen. Bij de feestelijke opening van de fietsenstalling Stationsplein heeft staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente, NS, ProRail en de Stichting Landelijk Fietsplatform de Nederlandse Fietscultuur voorgedragen voor de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

Lees meer over de grootste fietsenstalling ter wereld

Lees het persbericht


Verwijderen fietsrekken bij Station Utrecht centraal

12-08-2019 | Vanaf september worden er op verschillende plekken fietsenrekken bij het Centraal Station opgeheven. Je kunt je fiets dan stallen in het tweede deel van de Stationspleinstalling (met 12.500 plekken). Die is open vanaf 19 augustus. Het gaat om deze fietsenstallingen:

  • 'de Buurt' bij de Sijpesteijntunnel (per 2 september)
  • Smakkelaarsveld (per 16 september)
  • Moreelsepark, bij plint van gebouw (per 16 september)

Lees meer over het verwijderen van fietsen


Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

21-06-2019 | In de kelder van winkel- en kantorencomplex House Modernes (de nieuwe naam van De Planeet) opent begin 2021 een nieuwe gemeentelijke, openbare fietsenstalling. Deze nieuwe stalling biedt ruimte voor maar liefst 900 fietsen. House Modernes ligt op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat. De entree van de stalling komt aan de Lange Viestraat, langs het fietspad. Er is aan deze kant van het voetgangersgebied veel vraag naar overdekte fietsparkeerplekken. Zo kunnen voetgangers de binnenstad goed bereiken met zo min mogelijk op straat geparkeerde fietsen.


Fietsstraat Zeedijk

28-05-2019 | Makkelijker en sneller doorfietsen op de Zeedijk kan sinds deze week. De gemeente heeft hier namelijk een spiksplinternieuwe fietsstraat aangelegd. De fietsstraat Zeedijk maakt onderdeel uit van een groter fietsnetwerk, de Vechtroute, waarbij alle straten en paden geasfalteerd en comfortabel zijn.


Start grootschalige proef met deelfietsen

09-04-2019 | Vanaf vandaag kleuren 700 oranje deelfietsen van Donkey Republic het straatbeeld in Utrecht. Het gaat om een proef waarin we samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoeken hoe de deelfiets in Utrecht bij kan dragen aan een gezonde en bereikbare stad. De proef is in eerste instantie gericht op een betere bereikbaarheid en ontlasting van de drukke OV-verbinding tussen Utrecht Science Park (USP) en het centrum. De lancering vond plaats tijdens een jaarlijkse conferentie voor de partners van het USP.

Lees verder over het project met deelfietsen


Plaatsing aanvaarbescherming Dafne Schippersbrug

26-03-2019 | Komende periode wordt een aanvaarbescherming bij de Dafne Schippersbrug geplaatst. De aanvaarbescherming bestaat uit een stevige betonnen balk van ongeveer 55 meter op een fundering van stalen palen. Deze balk komt op de bestaande damwand langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De balk is vanaf de Johan Wagenaarkade niet zichtbaar, want deze komt lager te liggen dan de weg. Veel werkzaamheden vinden vanaf het water plaats. De directe omgeving heeft weinig last van de bouwwerkzaamheden. De brug blijft gewoon open voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden worden vóór de zomervakantie afgerond.

Lees hier over de achtergrond van de bouw van de brug


Nieuwe snelfietsroutes in provincie op komst

13-03-2019 | Er komen 7 snelfietsroutes in de provincie. De eerste komt tussen Utrecht en Amersfoort. De andere 6 snelfietsroutes lopen van Utrecht-IJsselstein, Utrecht-Veenendaal, Utrecht-Woerden, Amersfoort-Bunschoten, Amersfoort-Baarn en Amersfoort-Woudenberg.

Over de snelfietsroute:

  • fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten
  • bredere fietspaden en -stroken
  • goed bereikbare scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten

Lees het bericht van de Provincie Utrecht


Uw mening