Fiets Fietsnieuws

fietsers

Snelfietsroute Utrecht-Amersfoort stap dichterbij de uitvoering

Er is een akkoord over het voorlopig ontwerp, de kostenverdeling en de uitvoeringsafspraken. We kunnen nu beginnen met de vergunningsprocedures en aanbestedingen voor het aanleggen van de snelfietsroute. Oplevering van de 20 kilometer lange route staat gepland voor 2022.

Lees meer over de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort


Dienstverlening fietsenstallingen

19-06-2020 | Door de versoepelende maatregelen rondom het coronavirus passen we de dienstverlening weer aan bij enkele fietsenstallingen.

  • Fietsenstalling Knoop en Sijpestein bij het Centraal Station en fietsenstalling bij Vaartserijn Station zijn weer open.
  • Het personeel in de fietsenstallingen houdt sociale afstand (1,5 meter), dus fietsers hoeven niet meer in- en uit te checken.
  • De Pop-Up stallingen gaan vanaf vrijdag 19 juni weer open om de toenemende drukte in de binnenstad op te vangen. Het gaat om de Mariaplaats, Domplein, Jacobskerkhof en Janskerkhof.
  • De weesfietsenacties stoppen voorlopig tot nader te bepalen datum. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie. Overigens gaat handhaving op gevaarlijk geparkeerde fietsen wél door.

Fietsenstalling Westerkade geopend

09-03-20 | Onder station Vaartsche Rijn is aan de Westerkade de zelfservice fietsenstalling geopend. Hier kunnen fietsers makkelijk via toegangspoortjes in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Er zijn 138 rekken en 4 plekken voor bakfietsen. Elke eerste 24 uur is stallen gratis.

Meer informatie staat op www.jefietswilnooitmeeranders.nl


Nieuwe fietsenstalling Neude

19-02-20 | Vanaf woensdag 11 maart kunt u vanaf 10.30 uur met uw fiets terecht in de nieuwe fietsenstalling in het pand van het voormalige postkantoor aan de Neude. Bezoekers kunnen hier hun fiets gratis, droog en veilig parkeren. Zo houden we samen het plein aantrekkelijk en begaanbaar.

In de kelder van het gebouw komt een bewaakte fietsenstalling met plek voor 720 fietsen. Hiervan zijn 115 plekken bedoeld voor fietsen met een afwijkende maat (geen brommers). Fietsers kunnen hier de eerste 24 uur gratis stallen. Daarna kost het stallen € 0,50 per 24 uur. Een jaarabonnement kost € 73,33 en is af te sluiten via www.u-stal.nl en geldig in alle gemeentelijke fietsenstallingen in Utrecht.

Openingstijden fietsenstalling Neude:

  • maandag tot en met woensdag: 7.00 - 1.00 uur
  • donderdag 7.00 tot maandag 1:00 uur