Fiets Fietsnieuws

fietsers

Verwijderen openbare fietsenstalling Willemsviaduct

07-09-2018 | Vanaf maandag 1 oktober halen we alle fietsen weg uit de fietsenstalling op het Willemsviaduct. De fietsenstalling gaat weg om te kunnen werken aan de aanleg van de singel: straks stroomt er water op deze plek.

Haal uw fiets weg voor 1 oktober

Fietsen die vóór 1 oktober niet uit de rekken zijn gehaald, brengen we naar het Fietspunt. U hebt dan nog 2 maanden de tijd uw fiets op te halen. U krijgt uw fiets mee op vertoon van een passende fietssleutel en een identiteitsbewijs.

Fietsenstallingen in de buurt

Onbewaakte fietsenstallingen:

  • Smakkelaarsveld
  • bij de ingang van de Van Sijpesteijntunnel

Bewaakte fietsenstallingen, 1e 24 uur gratis:

  • Stationsplein
  • Laag Catharijne
  • Knoop (net aan de andere kant van de Moreelsebrug, waar u overheen mag fietsen)

442 extra fietsplekken bij Station Overvecht

12-07-2018 | Eind 2018 maken we maar liefst 442 extra plekken voor uw fiets bij Station Overvecht. De uitbreiding komt aan de Tuindorpkant, tussen het spoor en de Albrecht Thaerlaan. We plaatsen 2-laags rekken en flink wat nieuwe leibomen.

Bekijk het ontwerp en geef uw mening over soort leibomen


900 extra plekken in Jaarbeurspleinstalling

12-07-2018 | De extra plekken vindt u in de nieuwe stalling van het WTC die verbonden is aan de bestaande stalling Jaarbeursplein. Volg in de stalling Jaarbeursplein de bordjes WTC naar de tweede verdieping. Ook op deze extra plekken kunt u elke 24 uur gratis stallen en checkt u in- en uit met je OV-chipkaart.
Meer over de Jaarbeurspleinstalling

P-route Fiets

De 900 rekken zijn ook aangesloten op de P-route Fiets, het digitale verwijssysteem waardoor u op de straatborden of via de app kunt zien hoeveel plekken in de fietsenstallingen vrij zijn.

22.000 nieuwe fietsparkeerplaatsen

Deze nieuwe fietsenstalling WTC is onderdeel van de 22.000 nieuwe fietsparkeerplaatsen die er in de buurt van Utrecht Centraal bij komen. De plekken zijn verspreid over 5 grote stallingen, aan de Jaarbeurs- en centrumkant van Utrecht Centraal.


Utrecht onderzoekt invoeren deelfiets

15-06-2018 | Hoe kan de deelfiets in Utrecht bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad? Dit willen we in de praktijk voor 1 jaar lang onderzoeken, samen met een nog te kiezen deelfietsaanbieder, Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim. De deelfietsen zijn waarschijnlijk beschikbaar vanaf  het najaar van 2018.

Wat is een deelfiets?

Een deelfiets is een leenfiets waar iedereen tegen betaling gebruik van kan maken.

Waarom deelfiets invoeren?

  • Stimuleren van duurzaam vervoer
  • Ontlasten van drukke OV-verbinding naar het Utrecht Science Park

Hulp en contact Fiets

Telefoon

14 030

E-mail

fiets@utrecht.nl

Volg ons