Fiets Fietsnieuws

fietsers

Deel tijdelijke fietsenstalling Westplein wordt opgeheven

16-07-2018 | Op 22 augustus verwijderen we 775 fietsparkeerplaatsen in het noordelijk deel van de fietsenstalling op het Westplein. Het zuidelijke deel van fietsenstalling Westplein (850 plaatsen) blijft voorlopig nog in gebruik. Op het Westplein komt hiermee ruimte vrij voor tijdelijke initiatieven van bewoners, wordt de plek groener en komen er zitmogelijkheden. In de toekomst krijgt het plein een andere invulling, zie de plannen voor het Lombokplein.

Haal uw fiets weg voor 22 augustus

Fietsen die vóór 22 augustus niet uit de rekken zijn gehaald, brengen we naar het Fietspunt. U hebt dan nog 2 maanden de tijd uw fiets op te halen. U krijgt uw fiets mee op vertoon van een passende fietssleutel en een identiteitsbewijs.

Stal uw fiets in nabij gelegen fietsenstallingen

Bewaakte fietsenstallingen: 1e 24 uur gratis, inchecken met OV-chipkaart

  • Stationsplein
  • Jaarbeursplein
  • Knoop

Onbewaakte fietsenstallingen:

  • de Buurt
  • Smakkelaarsveld

442 extra fietsplekken bij Station Overvecht

12-07-2018 | Eind 2018 maken we maar liefst 442 extra plekken voor uw fiets bij Station Overvecht. De uitbreiding komt aan de Tuindorpkant, tussen het spoor en de Albrecht Thaerlaan. We plaatsen 2-laags rekken en flink wat nieuwe leibomen.

Bekijk het ontwerp en geef uw mening over soort leibomen


900 extra plekken in Jaarbeurspleinstalling

12-07-2018 | De extra plekken vindt u in de nieuwe stalling van het WTC die verbonden is aan de bestaande stalling Jaarbeursplein. Volg in de stalling Jaarbeursplein de bordjes WTC naar de tweede verdieping. Ook op deze extra plekken kunt u elke 24 uur gratis stallen en checkt u in- en uit met je OV-chipkaart.
Meer over de Jaarbeurspleinstalling

P-route Fiets

De 900 rekken zijn ook aangesloten op de P-route Fiets, het digitale verwijssysteem waardoor u op de straatborden of via de app kunt zien hoeveel plekken in de fietsenstallingen vrij zijn.

22.000 nieuwe fietsparkeerplaatsen

Deze nieuwe fietsenstalling WTC is onderdeel van de 22.000 nieuwe fietsparkeerplaatsen die er in de buurt van Utrecht Centraal bij komen. De plekken zijn verspreid over 5 grote stallingen, aan de Jaarbeurs- en centrumkant van Utrecht Centraal.


Utrecht onderzoekt invoeren deelfiets

15-06-2018 | Hoe kan de deelfiets in Utrecht bijdragen aan een gezonde en bereikbare stad? Dit willen we in de praktijk voor 1 jaar lang onderzoeken, samen met een nog te kiezen deelfietsaanbieder, Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim. De deelfietsen zijn waarschijnlijk beschikbaar vanaf  het najaar van 2018.

Wat is een deelfiets?

Een deelfiets is een leenfiets waar iedereen tegen betaling gebruik van kan maken.

Waarom deelfiets invoeren?

  • Stimuleren van duurzaam vervoer
  • Ontlasten van drukke OV-verbinding naar het Utrecht Science Park

Nieuwe buurtfietsenstalling Jansveld

12-06-2018 | De gemeente opent op 15 juni een nieuwe buurtfietsenstalling op Jansveld 19. In deze nieuwe buurtstalling is plaats voor 120 fietsen in etagerekken. Er is ook ruimte voor het stallen van een fiets die niet in een fietsenrek past (vrije plaats). Buurtbewoners die hier gebruik van willen maken, kunnen een jaarabonnement aanschaffen. Kijk voor meer informatie over alle Utrechtse buurtstallingen, prijzen en hoe u een abonnement kunt aanvragen op: www.veiligstallen.nl/utrecht/buurtstallingen.


Ruimte voor de fiets op Maliesingel/Wittevrouwensingel

01-05-2018 | De Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) worden anders ingericht. Het wordt er ruimer voor fietsers en voetgangers. De maximum snelheid gaat omlaag naar 30 km per uur. Van 1 mei tot begin augustus werken we eerst aan de Maliesingel. Deze is dan afgesloten voor verkeer.

Lees meer over het verkeersproject en de omleidingsroutes


Groter voetgangersgebied: gevolgen fietsers met beperking

fietsparkeerplekken voor fietsers met beperking
Fietsparkeerplekken in fietsenstalling

16-04-2018 | Vanaf 1 mei zijn de tijden waarop u in het voetgangersgebied mag fietsen aangepast. Bent u afhankelijk van uw fiets om u door het voetgangersgebied te verplaatsen? Dan kunt u daarvoor een ontheffing aanvragen.
Hebt u een beperking en wilt u graag uw fiets stallen in het voetgangersgebied? We hebben daarvoor een aantal plekken in de overdekte, gelijkvloerse fietsenstalling Zadelstraat gereserveerd. Ook bij de Pop-up Parkings op de Neude en het Vredenburg kunt u terecht.

Lees meer over de ontheffing en de fietsstallingen


Wijde Doelen krijgt fietspad in 2 richtingen

16-04-2018 | Vanaf 16 april starten werkzaamheden aan de bochten van de Wijde Doelen en de Nicolaasdwarsstraat. Na de werkzaamheden is het mogelijk om in twee richtingen te fietsen. Dit maakt het gemakkelijker om via de Lange Nieuwstraat naar het centrum te fietsen. Dat is een logische en snelle route want vanaf 1 mei is ook de oostkant van de Oudegracht vanaf de Hamburgerbrug voetgangersgebied.

Lees meer over de Lange Nieuwstraat


Hulp en contact Fiets

Telefoon

14 030

E-mail

fiets@utrecht.nl

Volg ons