Fiets Fietsnieuws

fietsers

Nieuwe snelfietsroutes in provincie op komst

13-03-2019 | Er komen 7 snelfietsroutes in de provincie. De eerste komt tussen Utrecht en Amersfoort. De andere 6 snelfietsroutes lopen van Utrecht-IJsselstein, Utrecht-Veenendaal, Utrecht-Woerden, Amersfoort-Bunschoten, Amersfoort-Baarn en Amersfoort-Woudenberg.

Over de snelfietsroute:

  • fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten
  • bredere fietspaden en -stroken
  • goed bereikbare scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten

Lees het bericht van de Provincie Utrecht


300 extra fietsenrekken station Leidsche Rijn

19-12-2018 | NS-station Leidsche Rijn krijgt er 300 extra fietsenrekken bij in de fietsenstalling onder het station. Deze plaatsen we deze week. Straks zijn er dubbel zoveel rekken als dat er nu zijn. Hier komen in de zomer nog eens 50 rekken en 16 fietskluizen bij. De stalling telt vanaf dat moment 650 plekken.


Proef met deelfietsen in Utrecht

wethouder Lot van Hooijdonk en twee partners van de proef laten de oranje deelfiets zien

11-12-2018 | In het voorjaar van 2019 start een proef met deelfietsen in Utrecht. Er komen ongeveer 700 fietsen. Iedereen kan de deelfietsen huren via een app. Met de proef willen we kijken hoe de deelfiets kan helpen om de stad gezonder en beter bereikbaar te maken. Het gaat vooral om een betere bereikbaarheid van het Utrecht Science Park. De gemeente doet het onderzoek samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim. De fietsen zijn van het Deense bedrijf Donkey Republic.