Fiets Fietsnieuws

fietsers

Fietsenstalling Lange Koestraat tijdelijk gesloten

18-04-2019 | Van woensdag 15 mei tot en met 18 juni wordt fietsenstalling Lange Koestraat verbouwd. Het is dan niet mogelijk je fiets te stallen. De fietsenstalling krijgt een nieuwe vloer, de wanden en het plafond worden geschilderd. Daarnaast komen er nieuwe rekken. Na de opknapbeurt is er plaats voor 173 fietsen in de rekken, 6 elektrische oplaadpunten en 12 vrije plaatsen.


Start grootschalige proef met deelfietsen

09-04-2019 | Vanaf vandaag kleuren 700 oranje deelfietsen van Donkey Republic het straatbeeld in Utrecht. Het gaat om een proef waarin we samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoeken hoe de deelfiets in Utrecht bij kan dragen aan een gezonde en bereikbare stad. De proef is in eerste instantie gericht op een betere bereikbaarheid en ontlasting van de drukke OV-verbinding tussen Utrecht Science Park (USP) en het centrum. De lancering vond plaats tijdens een jaarlijkse conferentie voor de partners van het USP.

Lees verder over het project met deelfietsen


Plaatsing aanvaarbescherming Dafne Schippersbrug

26-03-2019 | Komende periode wordt een aanvaarbescherming bij de Dafne Schippersbrug geplaatst. De aanvaarbescherming bestaat uit een stevige betonnen balk van ongeveer 55 meter op een fundering van stalen palen. Deze balk komt op de bestaande damwand langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De balk is vanaf de Johan Wagenaarkade niet zichtbaar, want deze komt lager te liggen dan de weg. Veel werkzaamheden vinden vanaf het water plaats. De directe omgeving heeft weinig last van de bouwwerkzaamheden. De brug blijft gewoon open voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden worden vóór de zomervakantie afgerond.

Lees hier over de achtergrond van de bouw van de brug


Nieuwe snelfietsroutes in provincie op komst

13-03-2019 | Er komen 7 snelfietsroutes in de provincie. De eerste komt tussen Utrecht en Amersfoort. De andere 6 snelfietsroutes lopen van Utrecht-IJsselstein, Utrecht-Veenendaal, Utrecht-Woerden, Amersfoort-Bunschoten, Amersfoort-Baarn en Amersfoort-Woudenberg.

Over de snelfietsroute:

  • fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten
  • bredere fietspaden en -stroken
  • goed bereikbare scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten

Lees het bericht van de Provincie Utrecht