Fiets Proef fietsdrukte Biltstraat

Het aantal fietsers groeit sterk. Dat zorgt op sommige plekken in de stad voor fietsdrukte. We doen daarom tussen juni en december 2021 verschillende proeven op het (brom)fietspad langs de Biltstraat. Dit doen we in de buurt van het Hogelandsepark en de Berekuil.

Wat testen we?

We testen of we de beleving van fietsdrukte kunnen verminderen. Zodat fietsers zich prettig en zonder stress kunnen verplaatsen. Vanaf eind augustus geven we (brom)fietsers via 2 digitale borden een snelheidsadvies. Voor die tijd hebben we dit met gewone borden getest. Tijdens deze proeven leren we wat wel én niet werkt. Dat passen we in de volgende proeven aan. We vragen (brom)fietsers naar hun mening via vragenlijsten.

Metingen

Via een paar sensoren meten we ter plekke gegevens, zoals de aantallen en snelheid van fietsers, bromfietsers, snorfietsers, bakfietsen. De metingen zijn anoniem. De sensoren meten alleen dát iemand voorbijkomt, niet wie. De sensor werkt niet met wifi-gegevens en meet niets van uw telefoon. Het is niet mogelijk om mensen te volgen in de stad.

Vragenlijst

We vroegen (brom)fietsers naar hun mening over de proef via een vragenlijst. De vragenlijst is gesloten en we gaan nu de resultaten onderzoeken.