Fiets Proef fietsdrukte Biltstraat

Het aantal fietsers groeit sterk. Dat zorgt op sommige plekken in de stad voor fietsdrukte. We gaan daarom tussen juni en december verschillende proeven doen op het (brom)fietspad langs de Biltstraat. Dit doen we in de buurt van het Hogelandsepark en de Berekuil.

Wat testen we?

We testen of we de beleving van fietsdrukte kunnen verminderen. Zodat fietsers zich prettig en zonder stress kunnen verplaatsen. Bij een proef na de zomervakantie geven we (brom)fietsers via 2 digitale borden een snelheidsadvies. Voor die tijd testen we dit eerst met gewone borden. Tijdens deze proeven leren we wat wel én niet werkt. Dat passen we in de volgende proeven aan. We vragen (brom)fietsers naar hun mening via vragenlijsten.

Metingen

Via een paar sensoren meten we ter plekke gegevens, zoals de aantallen en snelheid van fietsers, bromfietsers, snorfietsers, bakfietsen. De metingen zijn anoniem. De sensoren meten alleen dát iemand voorbijkomt, niet wie. De sensor werkt niet met wifi-gegevens en meet niets van uw telefoon. Het is niet mogelijk om mensen te volgen in de stad.