Fiets Snelfietsroute Utrecht-Amersfoort

Samen met Provincie Utrecht maken we komende jaren 7 snelfietsroutes. De eerste route is Utrecht-Amersfoort.

Stap dichterbij de uitvoering

Er is een akkoord over het voorlopig ontwerp, de kostenverdeling en de uitvoeringsafspraken. We kunnen nu beginnen met de vergunningsprocedures en aanbestedingen voor het aanleggen van de snelfietsroute. Oplevering van de 20 kilometer lange route staat gepland voor 2022.

De aanleg van de snelfietsroute Amersfoort-Utrecht kan van start!

Hoe loopt de route?

De route Utrecht-Amersfoort start in Utrecht en loopt vanaf de Kleine Singel via de Blauwkapelseweg naar de Alexander Numankade. Daarna loopt de route langs de Jan van Galenstraat naar de Kardinaal de Jongweg. Vervolgens zal de route via de Biltse Rading onder de A27 doorgaan en overgaan naar de gemeente De Bilt. De route loopt grotendeels langs de bestaande route van De Stijl, waar in het kader van ‘Mondriaan to Dutch Design, 100 jaar De Stijl’ in 2017 11 kunstwerken zijn geplaatst.

Bekijk hieronder de overzichtskaart snelfietsroute Utrecht-Amersfoort

Aanpak Jan van Galenstraat

De Jan van Galenstraat passen we aan tot 30-kilometerzone. Dit was al langer een verzoek van bewoners. De bocht op de Alexander Numankade en Jan van Galenstraat passen we al eerder tijdelijk aan om de kruising overzichtelijker te maken.

Alexander Numankade - Poortstraat

Ook dit gedeelte passen we aan tot 30-kilometerzone.

Overleg met omwonenden

Op woensdag 12 februari was de eerste bewonersavond waar we de plannen voor Snelfietsroute Utrecht-Amersfoort presenteerden. Bewoners konden op kaart aangeven wat zij van de plannen vonden en wat zij verder in de openbare ruimte willen zien. Wij ontwerpen de route nu verder. De opgehaalde informatie uit de buurt gebruiken we voor het verder uitwerken van de ontwerpen en bijbehorende eisen. Deze ontwerpen presenteren we op een nieuwe bewonersavond. We lichten de plannen dan graag aan u toe en u krijgt de mogelijkheid om uw reactie te geven. Het uitvoeren van de hele snelfietsroute Utrecht-Amersfoort duurt 2 tot 3 jaar.

Lees de gestelde vragen tijdens de bewonersavond over de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort en onze antwoorden daarop (pdf, 147 kB)

Lees het Masterplan Snelfietsroute Utrecht-Amersfoort (pdf, 34MB)

Lees meer over snelfietsroutes

Hulp en contact Snelfietsroute