Verkeersprojecten Nieuw riool en nieuw asfalt deel Sorbonnelaan

Fase project
In uitvoering

Planning werkzaamheden
18 januari tot half mei 2021

Het riool op een deel van de Sorbonnelaan is aan vervanging toe. Ook het asfalt moeten we vervangen. Deze werkzaamheden combineren we. Zo hoeven we de straat maar 1 keer af te sluiten. Het gaat om het deel tussen de Weg tot de Wetenschap en Toulouselaan.

Wat gaan we doen?

  • We frezen het asfalt weg.
  • We vervangen het vuilwaterriool en het regenwaterriool. Een deel van het oude regenwaterriool kunnen we repareren.
  • Als de werkzaamheden aan het riool klaar zijn, dan asfalteren we de weg opnieuw.

We werken in 2 fases. We beginnen met het deel van de Sorbonnelaan tussen de Weg van de Wetenschap en de Aarhuslaan (fase 1). Zodra we daar klaar zijn, werken we op het deel tussen de Aarhuslaan en de Toulouselaan (fase 2).

Bereikbaarheid voor fietsers

Het fietspad op de Sorbonnelaan blijft grotendeels open. Tussen de Aarhuslaan en de Toulouselaan is het fietspad dicht. Fietsers worden dan omgeleid via de Aarhuslaan, Helsinkilaan en Toulouselaan.

Bereikbaarheid voor autoverkeer

Het deel van de Sorbonnelaan waar we werken is afgesloten voor autoverkeer. Nood- en hulpdiensten kunnen bij spoed langs de werkzaamheden.

Fase 1, vanaf 18 januari: verkeer richting Cambridgelaan moet omrijden

We beginnen op 18 januari op het deel van de Sorbonnelaan tussen de Weg tot de Wetenschap en de Aarhuslaan. De weg is dan afgesloten. Auto- en vrachtverkeer met bestemming Cambridgelaan moet omrijden, via de Leuvenlaan en Bolognalaan. Volg de omleidingsborden.

Fase 2: Verkeer hoeft niet om te rijden

Zodra we klaar zijn met fase 1, gaan we verder op het deel van de Sorbonnelaan tussen de Aarhuslaan en de Toulouselaan. Auto- en vrachtverkeer hoeft dan niet meer om te rijden. Als fase 2 begint, passen we de omleidingsborden aan.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur