Openbaar vervoer Werkzaamheden busbaan Dichterswijk

Op 4 november start de aanleg van busbaan Dichterswijk. De combinatie HOV Dichterswijk (samenwerking Van Hattum en Blankevoort en KWS) en een aantal onderaannemers gaan hiermee aan de slag.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het aanleggen van de HOV-baan
  • het herinrichten van de Overste den Oudenlaan, Dr. M.A. Tellegenlaan, Van Zijstweg en een klein gedeelte van de Croeselaan
  • verbreden en aanpassen van de Nelson Mandelabrug
  • het realiseren van een fietsonderdoorgang Nelson Mandelabrug

De aannemer werkt in principe op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms is het nodig om in de avond of nacht te werken. Wanneer dat het geval is, informeert de aannemer direct omwonenden.

Wat betekenen de werkzaamheden voor de verschillende weggebruikers?

Uiteraard proberen we ervoor te zorgen dat u  zo min mogelijk hinder ervaart tijdens de werkzaamheden. Toch moet u rekening houden met beperkte doorstroming en vertraging.  

Auto's

Op het tracé Van Zijstweg, Dr. M.A. Tellegenlaan is, net als nu, altijd een rijbaan beschikbaar voor autoverkeer de stad in en een rijbaan voor de stad uit. De opstelstroken voor gemotoriseerd verkeer komen echter te vervallen. Met name in de spits kan het daarom drukker op de weg zijn.

Fietsers

Fietsers kunnen altijd veilig langs het werk op het tracé op een tweerichtingsfietspad. De huidige oversteek op de kruising Kanaalweg komt te vervallen. Fietsers kunnen de Dr. M. A. Tellegenlaan oversteken op een nieuwe, nog aan te leggen, fietsoversteek met stoplichten op de kruising Overste den Oudenlaan. De huidige fietsomleiding om het voormalig Defensieterrein en over het parkeerterrein van de Jaarbeurs blijft bestaan gedurende het werk. Zie kaartje voor fietsomleidingen.

Weekendafsluitingen

4 weekenden in 2020 is de Nelson Mandelabrug helemaal afgesloten. Het autoverkeer wordt dan omgeleid. Fietsers kunnen dan wel altijd door via een hulpbrug naast de Nelson Mandelabrug. Meer informatie over deze weekendafsluitingen ontvangt u te zijner tijd.

Hulp en contact Busbaan Dichterswijk

Telefoon

14 030

E-mail

busbaandichterswijk@utrecht.nl

Uw mening