Openbaar vervoer Werkzaamheden busbaan Dichterswijk

Op 4 november 2019 startte de aanleg van busbaan Dichterswijk. De combinatie HOV Dichterswijk (samenwerking Van Hattum en Blankevoort en KWS) en een aantal onderaannemers gaan hiermee aan de slag.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het aanleggen van de HOV-baan
  • het herinrichten van de Overste den Oudenlaan, Dr. M.A. Tellegenlaan, Van Zijstweg en een klein gedeelte van de Croeselaan
  • verbreden en aanpassen van de Nelson Mandelabrug
  • het realiseren van een fietsonderdoorgang Nelson Mandelabrug

De aannemer werkt in principe op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms is het nodig om in de avond of nacht te werken. Wanneer dat het geval is, informeert de aannemer direct omwonenden.

Afsluiting Nelson Mandelabrug vanaf 12 juni

De afsluiting van de Nelson Mandelabrug is van vrijdag 12 juni van 18.30 uur tot maandagochtend 22 juni 6.30 uur. De brug is in deze periode helemaal afgesloten en dus voor geen enkele weggebruiker toegankelijk. We leiden het verkeer om met behulp van bebording.

Omleidingsroutes

Wat betekenen de werkzaamheden voor de verschillende weggebruikers?

Uiteraard proberen we ervoor te zorgen dat u  zo min mogelijk hinder ervaart tijdens de werkzaamheden. Toch moet u rekening houden met beperkte doorstroming en vertraging.  

Auto's

Op het tracé Van Zijstweg, Dr. M.A. Tellegenlaan is, net als nu, altijd een rijbaan beschikbaar voor autoverkeer de stad in en een rijbaan voor de stad uit. De opstelstroken voor gemotoriseerd verkeer komen echter te vervallen. Met name in de spits kan het daarom drukker op de weg zijn.

Fietsers

Fietsers kunnen altijd veilig langs het werk op het tracé op een tweerichtingsfietspad. De huidige oversteek op de kruising Kanaalweg komt te vervallen. Fietsers kunnen de Dr. M. A. Tellegenlaan oversteken op een nieuwe fietsoversteek met stoplichten op de kruising Overste den Oudenlaan. De huidige fietsomleiding om het voormalig Defensieterrein en over het parkeerterrein van de Jaarbeurs blijft bestaan gedurende het werk.

Afsluiting fietsoversteek dr. M.A. Tellegenlaan

Vanaf 31 januari kunnen fietsers voor langere tijd niet oversteken bij de fietsoversteek op de dr. M.A. Tellegenlaan. Dat is ter hoogte van de Villa Jongerius en de Nelson Mandelabrug. Er moet dus een stukje omgefietst worden. We begrijpen dat omfietsen niet leuk is, maar als de fietsonderdoorgang klaar is hebt u er een mooie en veilige oversteek voor terug.

Hulp en contact Busbaan Dichterswijk

Telefoon

14 030

E-mail

busbaandichterswijk@utrecht.nl

Uw mening