Openbaar vervoer Investering in openbaar vervoer

Het Rijk, de provincie, de gemeente Utrecht en verschillende gemeenten in de regio gaan samen 500 miljoen investeren in verbeteringen van het openbaar vervoer. Daarnaast gaat er geld naar het beter bereikbaar maken van de geplande 9000 woningen in de stad.

Station Lunetten-Koningsweg

Het eerste onderdeel is station Lunetten-Koningsweg: een combinatie van het bestaande station Utrecht Lunetten en een nog te bouwen station bij de Koningsweg. Dit station heeft de potentie om na Utrecht Centraal het grootste station van Utrecht te worden en daarmee Utrecht Centraal flink te ontlasten.

Snelle ov-verbinding

Het tweede onderdeel is de aanleg van een nieuwe, snelle ov-verbinding (een snelbus of tramlijn) tussen Leidsche Rijn en Utrecht Science Park via Westraven en station Lunetten-Koningsweg.

Verbeterde bereikbaarheid Utrecht Zuidwest

Het derde onderdeel is een verbeterde bereikbaarheid van nieuwe woonlocaties in Utrecht Zuidwest (waaronder de Merwedekanaalzone) en Nieuwegein. De maatregelen vormen de eerste drie onderdelen van een ov-ring om Utrecht. Het doel is om dit deel voor 2030 te realiseren. In totaal gaat het om afspraken over een pakket maatregelen ter waarde van 500 miljoen euro. Lees meer over de afspraken tussen Rijk en regio.

Hulp en contact Openbaar vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl

Uw mening