Openbaar vervoer Omleiding bussen

Tijdens de werkzaamheden aan de busbaan Dichterswijk is het stationsgebied en Dichterswijk via de Dr. M.A. Tellegenlaan en Van Zijstweg altijd bereikbaar. Door de werkzaamheden is de doorstroming van het autoverkeer ernstig gehinderd. Voor de veiligheid van werknemers en weggebruikers, de doorstroming op de weg en voor de betrouwbaarheid van de dienstregeling, leiden we de bussen waar nodig om via de Vondellaan en Dichtersbaan.

Buslijn 1 Croeselaan

De buslijn 1 over de Croeselaan blijft gedurende het hele werk ongewijzigd rijden over de Croeselaan. De omleidingsroutes gelden niet voor deze bus.

Geplande omleiding van de bussen

Tot 1 januari rijden er geen omgeleide bussen via de Vondellaan. Dit komt door werkzaamheden of drukke beurzen. Alleen bij grote drukte op de Van Zijstweg/Dr. M.A. Tellegenlaan of bij sommige werkzaamheden kan het nodig zijn om voor een korte periode de bussen om te leiden.

Omleiding via circuit

Na 1 januari 2020 rijden de bussen - tot de werkzaamheden klaar zijn - alleen de stad in via de Dr. M.A. Tellegenlaan en Van Zijstweg. De bussen rijden de stad uit via de Dichtersbaan, Vondellaan en Balijelaan/-brug.

Volledige omleiding via Dichtersbaan

Op bepaalde momenten worden alle bussen (stad in en uit) via de Balijebrug – Vondellaan – Dichtersbaan gestuurd. Dat gebeurt in ieder geval op de volgende momenten:

  • bij de geplande weekendafsluitingen van de Nelson Mandelabrug
  • bij drukke jaarbeursdagen
  • bij bepaalde werkzaamheden in het project waarbij de doorstroming ernstig verstoord raakt

Wanneer deze momenten bekend zijn, wordt dit bovenaan deze pagina vermeld.

Hulp en contact Busbaan Dichterswijk

Telefoon

14 030

E-mail

busbaandichterswijk@utrecht.nl

Uw mening