Verkeersprojecten Rio Brancodreef: asfalt vernieuwen

Van 24 mei tot en met 25 juni 2021 brengen we een nieuwe laag asfalt aan op de Rio Brancodreef, vanaf de Franciscusdreef tot aan de rotonde richting Carnegiedreef.

Wat gaan we doen?

Het asfalt van de Rio Brancodreef is toe aan onderhoud. Eerst repareren we de stoepranden langs de weg. Op sommige plekken zijn de stoepranden niet goed meer. Daarna verwijderen we de oude bovenlaag asfalt van de weg en brengen een nieuwe laag asfalt aan. Ook vervangen we de detectie in de weg bij de stoplichten. Deze detectie meet of er verkeer aankomt, zodat de stoplichten goed werken.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 24 mei en zijn klaar op vrijdag 25 juni 2021.  We werken overdag tussen 07:00 en 16:00 uur. De werkzaamheden bestaan uit 2 fases:

  1. 24 mei – 18 juni 2021: repareren van de stoepranden langs de Rio Brancodreef.
  2. 21 juni – 25 juni 2021:
    • asfalt verwijderen (ongeveer 1,5 dag)
    • detectie in de weg vervangen
    • opnieuw asfalteren
    • markeringen op de weg aanbrengen

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid?

Tijdens de reparatie van de stoepranden kan al het verkeer gebruik blijven maken van de Rio Brancodreef. We zetten telkens een deel van de weg af waar we aan de stoep werken. Het autoverkeer uit beide richtingen kan hier om-en-om langs rijden. Er zijn verkeerregelaars om het verkeer te begeleiden. Fietsers en wandelaars hebben gewoon doorgang.

In de week van 21 tot en met 25 juni is de weg afgesloten voor autoverkeer. Er geldt een omleiding via de Franciscusdreef, Orinocodreef, Amazonedreef en Marowijnedreef (zie kaartje). Het zal in die straten tijdelijk drukker worden. Fietsers en wandelaars kunnen gebruik blijven maken van de Rio Brancodreef.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Het verwijderen van het asfalt kan een scherp geluid geven in de omgeving. Ook kunt u geluid horen van andere werkvoertuigen. We proberen de geluidsoverlast altijd zo min mogelijk te houden.

Hulp en contact Verkeer en vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl