Verkeersprojecten Abraham Kuijperstraat: riool vervangen

Fase project
Uitvoering vanaf 2 november

Afgerond
28 december 2020

De gemeente Utrecht begint op 2 november 2020 met het vernieuwen van het riool in de Abraham Kuijperstraat. Wij verwachten dat de werkzaamheden op 28 december 2020 klaar zijn.

Wat gaan we doen?

Het riool in de Abraham Kuijperstraat is verouderd en moet vervangen worden. Tegelijk vernieuwen we de leidingen van de woningen die op het riool zijn aangesloten.

Voorlopige planning
WanneerWat
2-30 november 2020Werkzaamheden eerste fase: eerste helft Abraham Kuijperstraat vanaf de Marnixlaan
30 november-21 december 2020Werkzaamheden tweede fase: tweede helft tot aan Keucheniusstraat
21-28 december 2020Werkzaamheden derde fase: kruispunt Abraham Kuijper – Keucheniusstraat

Als het weer slecht is, kan de planning uitlopen. We kunnen namelijk geen nieuw riool leggen in een ondergrond met water. De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur.

Afsluiting en bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte waarin we werken, afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Er geldt dan een kleine omleiding. Dit geven we op tijd aan met borden. Parkeren kan niet in de straat tijdens de werkzaamheden. Voetgangers kunnen wel gewoon door de Abraham Kuijperstraat.

Overlast

Na de vernieuwing van de riolering kan er soms stank zijn in de woningen. Deze verdwijnt meestal na enkele dagen. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo min mogelijk te houden. 

Hulp en contact Verkeer en vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl