Verkeersprojecten Afrikalaan en Marco Pololaan: verkeersveiliger maken

Fase project
Afgerond

Planning
Eind 2019

We maken vanaf de zomer 2019 in de omgeving van de school de Afrikalaan en de Marco Pololaan verkeersveiliger. Hierdoor kunnen de leerlingen veiliger van en naar school gaan.

Wat hebben we gedaan en waarom?

Soms wordt er hard gereden en het is lastig om veilig over te steken. We willen beide straten duidelijker als een schoolzone inrichten. Daarom hebben we de deze maatregelen genomen:

  • er zijn 2 verkeersdrempels met de woorden 'schoolzone' erop gemaakt
  • het kruispunt is verhoogd
  • de om-en-om-regeling is verdwenen.

We onderzoeken op dit moment wat we gaan doen met enkele parkeerplaatsen op de Afrikalaan voor de school. Dit doen we in overleg met bewoners. In oktober is hierover een informatieavond in de Da Costaschool geweest.

Wat gaan we nog doen?

In de afgelopen periode zijn 2 verkeersdrempels niet op voldoende hoogte aangebracht, waardoor er te weinig remmend effect vanuit gaat. De gemeente laat dit door de aannemer in de periode van 2 tot en met 6 december (afhankelijk van de weersomstandigheden) herstellen.

De drempels op de Afrikalaan en de Marco Pololaan worden eruit gehaald en opnieuw gemaakt. Op 2 locaties past de aannemer ook straatwerk aan om zo voldoende hoogte te krijgen voor de drempels.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

  • Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling dat de aannemer op 2 tot en met 4 december op de Afrikalaan en Marco Pololaan straatwerkzaamheden uitvoert. Tijdens deze werkzaamheden blijft alles toegankelijk voor voetganger, fietser, auto’s en bus.
  • Op 5 en 6 december haalt de aannemer de drempels weg en wordt er opnieuw geasfalteerd. Tijdens deze werkzaamheden zijn de Afrikalaan en Marco Pololaan rondom de kruising gesloten. Ook deze werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Voorafgaand aan de werkzaamheden van 5 en 6 december worden omleidingsroutes en parkeerverboden aangegeven voor de auto’s. De stoepen blijven bereikbaar.

2 bushaltes komen tijdens deze dagen te vervallen. Voor de tijdelijke route kunt u terecht op www.u-ov.info/reizen/omleidingen-en-verstoringen

Planning
WanneerWat
12 - 24 augustus 2019Overdag werken we op delen van de weg. Daarbij proberen we steeds 1 rijbaan beschikbaar te houden en zo veel mogelijk parkeerplaatsen.
26 - 30 augustus 2019Rondom de school zijn de Afrikalaan en Marco Pololaan afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden.
Oktober 2019Informatieavond over enkele parkeerplaatsen.
December 2019Herstel verkeersdrempels.

 

Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Wijkwethouder

Linda Voortman
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur