Cremerstraat en omgeving Schadeloket project Cremerstraat

Hebt u schade die is veroorzaakt door de projecten rondom de Cremerstraat, Galjoenstraat en het Thomas à Kempisplantsoen? Dan kunt u een schademelding indienen en een vergoeding aanvragen. Er zijn verschillende soorten schades.

Bouwschade

Bouwschade is schade aan uw huis of pand door (bouw)werkzaamheden.

'Nulopname' voor de start

Voor de start van de bouwwerkzaamheden hebben we gekeken bij welke panden schade zou kunnen ontstaan. Van deze gebouwen hebben we foto’s gemaakt. Dit is een 'nulopname'. De nulopname maakt het makkelijker om te bewijzen of de schade is ontstaan door de werkzaamheden.

Bouwschade melden

We proberen bouwschade natuurlijk te voorkomen. Hebt u toch schade aan uw huis of pand door de (bouw)werkzaamheden? Vul het bouwschadeformulier (pdf, 222 kB) zo snel mogelijk in. Eneco, de gemeente Utrecht en ProRail bekijken dan samen welke werkzaamheden de schade kunnen hebben veroorzaakt. Wij zorgen er samen voor dat het formulier bij de juiste organisatie terechtkomt.

Planschade

Planschade is schade die ontstaat doordat het bestemmingsplan is gewijzigd. Uw woning kan bijvoorbeeld minder waard worden omdat er een winkel in de buurt komt.

Lees meer over planschade en het planschadeformulier.

Nadeelcompensatie: vergoeding voor bedrijven bij financiële schade

Is uw winkel slechter bereikbaar door de bouwwerkzaamheden? Of hebt u op een andere manier last van de werkzaamheden? En hebt u daardoor financiële schade? Dan kunt u een vergoeding krijgen. In de beleidsregel nadeelcompensatie Infrastructuur en Milieu 2014 leest u de regels over deze vergoeding.

Wilt u een vergoeding aanvragen? Download de folder en het formulier voor nadeelcompensatie en planschade door de spoorwerkzaamheden.

 

Hulp en contact

Eneco, ProRail, BAM en de gemeente werken aan verschillende projecten rondom de Cremerstraat.

Kijk bij wie u moet zijn

Uw mening