Verkeersprojecten Dafne Schippersbrug

Compilatiefilm van de bouw van de brug, school en fietsstraat

De afgelopen jaren heeft Wim Zagt in opdracht van de gemeente de bouw van de brug, school en de fietsstraat gevolgd met zijn camera. Interviews met betrokken bewoners, architect, aannemers en gemeente afgewisseld met prachtige beelden van de werkzaamheden geven een mooi beeld van wat er allemaal gebeurd is. Bekijk de film op Youtube.


Eengezinswoningen opgeleverd

De 15 eengezinswoningen aan de Everard Meijsterlaan zijn opgeleverd. De eerste bewoners wonen er al. De komende tijd leggen we de laatste hand aan de openbare ruimte voor de woningen en planten we de bomen.


Feestelijke opening Dafne Schippersbrug

Dafne Schippers met Lot van Hooijdonk bij opening Brug
lot van Hooidonk geeft startschot bruggenloop met groep kinderen

Op zaterdag 13 mei was de officiële opening van de Dafne Schippersbrug. De hele dag waren er activiteiten rondom de brug, en er was veel belangstelling. Om 09.00 uur gaf wethouder Lot van Hooijdonk het startschot voor de eerste Utrechtse Bruggenloop. Een recreatieve loop voor kinderen en volwassenen, ook georganiseerd door RunInn Utrecht. Er waren 315 deelnemers die verschillende afstanden liepen.
Er waren 80 bewoners uit Oog in Al en Leidsche Rijn aanwezig bij de bewonerslunch op de brug. De lunch stond in het teken van ontmoeting tussen de beide wijken.

Om 14.00 uur was de officiële opening met wethouder Lot van Hooijdonk, Dafne Schippers en 18 kinderen uit de wijken Oog in Al en Leidsche Rijn. De kinderen waren de winnaars van de kleurplatenwedstrijd en daarmee assistent brugopener.

De wethouder overhandigde Dafne het eerste exemplaar van “Over de Brug”. Dit is een boekje over de Dafne Schippersbrug met de geschiedenis en totstandkoming en de plek waar de brug ligt. In het boekje staan hardloop- en fietsroutes over de brug en interviews met buurtbewoners. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij het Wijkbureau West, Stadskantoor, 5e etage en wijkbureau Leidsche Rijn, Dorpsplein 1.

Opening Dafne Schippersbrug

Fietsroute Dafne Schippersbrug

De Dafne Schippersbrug is open. Bekijk op deze dronebeelden hoe prachtig ze erbij ligt. Het filmpje leidt je al fietsend over de fietsstraat Everard Meijsterlaan via de aanlanding naar de brug. Prachtige beelden van de nieuwe fietsbrug over het kanaal.
Wil jij ook lekker snel over de brug Leidsche Rijn of het centrum in? Pak de nieuwe Dafne Schippersbrug!


Hulp en contact

Telefoon
14 030

E-mail
fietsbrug@utrecht.nl