Verkeersprojecten Geraniumstraat: herinrichting tot fietsstraat

De Geraniumstraat is een veel gebruikte fietsroute tussen de Amsterdamsestraatweg en het NS-station Zuilen. Om fietsers prettiger te laten fietsen richt de gemeente de route nu in als fietsstraat.

Werkzaamheden kruising Amsterdamsestraatweg - Geraniumstraat

We werken aan het fietspad én een breder midden-eiland op de Amsterdamsestraatweg. Hierdoor wordt de rijweg op dit deel wat smaller. Fietsers hoeven de Amsterdamsestraatweg dan niet meer in een keer over te steken, maar kunnen op het midden-eiland stoppen.
Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot 12 mei 2017. De fietsstraat met oversteek is dan klaar voor gebruik.

Overlast en omleiding

Voor de werkzaamheden vanaf 1 mei komen er ook aanpassingen: Fietsers kunnen er altijd aan 1 kant van de Amsterdamsestraatweg langs. Auto’s kunnen met een om en om regeling langs de werkzaamheden. Verkeer vanuit de richting Maarssen kan gebruikmaken van een omleidingsroute door de wijk. Woningen, bedrijven en winkels blijven altijd bereikbaar.

Wat is een fietsstraat precies?

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop ook auto’s zijn toegestaan. Het autogebruik is dan minder. De klinkers maken plaats voor rood asfalt. De rijrichtingen en het aantal parkeerplaatsen blijven hetzelfde.   

Hulp en contact

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl 

Telefoon

14 030