Verkeersprojecten Gloriantdreef: versmallen met lijnen op weg

Op de Gloriantdreef liggen nieuwe lijnen op de weg, waardoor de weg smaller lijkt. We kijken of de straat hierdoor veiliger wordt.

De gemeente en bewoners willen de Gloriantdreef verkeerveiliger maken. We hebben meldingen gekregen dat er hard wordt gereden. Over een paar jaar gaan we de straat opnieuw inrichten. We proberen nu een tijdelijke oplossing uit om de weg tot die tijd al veiliger te maken.

Wat doen we?

Op 22 juni 2021 hebben we nieuwe lijnen aangebracht op het wegdek van de Gloriantdreef. Ze liggen bij de bocht voor het kruispunt met de Zamenhofdreef. Door de lijnen lijkt de weg daar smaller. Zie de 2e foto boven aan deze pagina.

We meten de rijsnelheden voor en na het aanbrengen van de nieuwe lijnen. Samen met de ervaringen van bewoners en weggebruikers krijgen we hierdoor een beeld van de resultaten. Dan weten we of de maatregel ervoor zorgt dat de gemiddelde rijsnelheid omlaag gaat en zo de verkeersveiligheid al verbetert. We willen de lijnen laten liggen tot aan de nieuwe inrichting van de weg. Als er juist harder wordt gereden halen we de lijnen weg.

Reageren

We horen graag wat u ervan vindt. Wat zijn uw ervaringen? Helpt deze maatregel om de rijsnelheid omlaag te brengen? Reageren kan door een e-mail met uw reactie te sturen naar gloriantdreef@utrecht.nl. Dit kan tot en met donderdag 15 juli 2021.

Planning

Wat gebeurt wanneer
WanneerWat
28 juni 2021Snelheid auto's meten in de nieuwe situatie (nameting)
7 juli 2021Wandeling en gesprek met bewoners op locatie
na zomer 2021Beoordelen nieuwe situatie

Wat is er al gedaan?

  • Van 7 juni tot 21 juni 2021 hebben we de snelheid van auto's gemeten in de situatie zonder de lijnen (voormeting)
  • Op 22 juni zijn de nieuwe lijnen aangelegd.

Hulp en contact Gloriantdreef

Telefoon

14 030

E-mail

gloriantdreef@utrecht.nl