Verkeersprojecten Bereikbaarheid Lange Nieuwstraat tijdens werkzaamheden

Doorgaande fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer leiden we om met borden. We draaien de rijrichting van de Korte Smeestraat tijdelijk om. Zodra de werkzaamheden voorbij de Korte Smeestraat zijn (verwachting september), veranderen de omleidingsroutes.

Voetgangers

Opgangen en voordeuren zijn bereikbaar via loopschotten. Eerst halen we de bestrating die er nu ligt uit. Daarna leggen we de loopschotten langs de gevels. De bereikbaarheid is tijdenlijk lastig wanneer we direct voor de deur werken aan de stoep. Dit duurt niet lang. U kunt altijd langs het werk lopen zodat de woningen, winkels en horecazaken in de straat bereikbaar blijven.

Fietsers

U kunt niet fietsend langs het werkvak rijden. Het werkvak is het deel van de straat waar de aannemer aan werkt. We leiden doorgaande fietsers om via de Oudegracht en de Nieuwegracht. De omleidingsroutes geven we aan met gele borden.
Voor fase 1 en 2 betekent dat:

 • we leiden fietsers om vanaf het Domplein richting Ledig Erf via de Korte Smeestraat naar de Oudegracht
 • de tweede optie loopt via de Hamburgerstraat en de Nieuwegracht.

Vanaf het zuiden richting de Dom hebben de fietsers ook 2 mogelijkheden:

 • via de Oudegracht en de Korte Smeestraat
 • via de Agnietenstraat en de Nieuwegracht.

Auto's

U kunt niet met de auto langs het werkvak rijden.

 • Auto’s vanuit het noorden kunnen via de Korte Smeestraat richting de Oudegracht, Lange Smeestraat en singel. Bestemmingsverkeer voor bijvoorbeeld de ABC-straatgarage kan doorrijden voorbij de Korte Smeestraat. De omleiding die er nu al is blijft zo. Deze is er vanwege de werkzaamheden aan de Nieuwegracht (bij de Groenestraat).
 • Auto’s vanuit het zuiden leiden we om via de singels naar de Smeebrug en de Lange Smeestraat. Om bij de Korte Nieuwstraat en de Hamburgerstraat te komen rijdt u om via de Smeestraat, Springweg en Haverstraat of de Nieuwegracht en Pausdam. Wanneer we straks werken in fase 2, adviseren we verkeer met een bestemming in fase 1 om via Abstederbrug en Agnietenstraat te rijden.

Bus

Buslijn 2 rijdt om via de Nobelstraat en de Maliesingel. Langs de omleidingsroute komen tijdelijke haltes.

Vrachtverkeer

Vrachtverkeer dat op de Korte en Lange Nieuwstraat moet zijn, rijdt via de Smeestraat en de Springweg. Dit is een bekende route voor goederenvervoer. De straat verlaten kan via de Korte Smeestraat en de Lange Smeestraat. De lengtebeperking van 9 meter die hier geldt blijft zo. Grotere voertuigen kunnen op de bestemming komen via het Domplein (met de juiste ontheffing).

 • Wanneer we werken in fase 1

  U kunt de vracht lossen in het deel van de straat dat als fase 2 en 3 staat benoemd en dan via de loopschotten verder. Het is ook mogelijk om door te rijden tot de afsluiting over de rijplaten en dichterbij de plek van bestemming te lossen. Houd er rekening mee dat u achteruit moet terugrijden of ter plaatse moet draaien.
 • Wanneer we werken in fase 2

  We adviseren vrachtverkeer met een bestemming in fase 1 om via Abstederbrug en Agnietenstraat te rijden en daar te lossen.

Bevoorrading

Woningen, winkels en horecazaken blijven bereikbaar via looppaden aan allebei de kanten van het werkvak. De bevoorrading van bedrijven kan vanaf het einde van het werkvak. Het laatste stukje moet u lopen. De looproutes zijn geschikt voor rolcontainers.

Hulp en contact Lange Nieuwstraat

Telefoon

14 030

E-mail

langenieuwstraat@utrecht.nl