Verkeersprojecten Bereikbaarheid Lange Nieuwstraat tijdens werkzaamheden

Doorgaande fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer leiden we om met borden. De rijrichting van de Korte Smeestraat is tijdelijk eenrichting richting de Oudegracht. Zodra de werkzaamheden voorbij de Korte Smeestraat zijn (verwachting derde week november), veranderen de omleidingsroutes.

Voetgangers

Opgangen en voordeuren zijn bereikbaar via loopschotten. Eerst halen we de bestrating die er nu ligt uit. Daarna leggen we de loopschotten langs de gevels. De bereikbaarheid is tijdelijk lastig wanneer we direct voor de deur werken aan de stoep. Dit duurt niet lang. U kunt altijd langs het werk lopen zodat de woningen, winkels en horecazaken in de straat bereikbaar blijven.

Fietsers

Het is niet mogelijk om fietsend langs het werkvak te rijden. Doorgaande fietsers worden omgeleid via de Oudegracht en de Nieuwegracht, of kunnen te voet verder langs het werkvak. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

Bus

Buslijn 2 rijdt door de Agnietenstraat en via Wijde Doelen de binnenstad weer uit.

Auto’s en vrachtverkeer

Het is niet mogelijk om met de auto of vrachtwagen langs het werkvak te rijden.

  • Route naar Ledigerf: volg de groene pijlen
  • Route richting Lange Nieuwstraat: volg de rode pijlen

Bevoorrading

Woningen, winkels en horecazaken blijven bereikbaar via looppaden aan allebei de kanten van het werkvak. De bevoorrading van bedrijven kan vanaf het einde van het werkvak. Het laatste stukje moet u lopen. De looproutes zijn geschikt voor rolcontainers.

Hulp en contact Lange Nieuwstraat

Telefoon

14 030

E-mail

langenieuwstraat@utrecht.nl