Verkeersprojecten Locomotiefstraat: bouw fietstunnel

Fase project
In voorbereiding

Planning
Start bouw zomer 2020

We gaan een fietstunnel bouwen onder het spoor tussen de Locomotiefstraat en de 2e Daalsedijk. Ook voetgangers kunnen er lopen. De tunnel moet eind 2021 klaar zijn.

Wat komt er en waarom?

  • De tunnel is belangrijk voor de fietsroute tussen de buurten Cartesiusdriehoek en Wisselspoor. Daar worden de komende jaren duizenden woningen gebouwd.
  • De bereikbaarheid van het Werkspoorkwartier, de Amsterdamsestraatweg en het centrum van Utrecht verbetert.
  • De bouw van de tunnel moet eind 2021 klaar zijn omdat dan de bouwwerkzaamheden van de woningen aan de kant van de Locomotiefstraat (in de Cartesiusdriehoek) beginnen.

Tijdelijke veiligheidsmaatregelen

Wanneer de tunnel klaar is zijn er nog een paar jaar bouwwerkzaamheden. Deze zijn aan de kant van de Cartesiusdriehoek en de 2e Daalsedijk. Daarom zijn tijdelijk aanvullende maatregelen nodig om de tunnel veilig in gebruik te kunnen nemen. We zijn hierover met de betrokken partijen in gesprek. We verwachten dat met tijdelijke maatregelen de fietstunnel in 2022 in gebruik kan worden genomen.

Omwonenden worden geïnformeerd over de bouwwerkzaamheden.

Aanbesteding

In opdracht van de gemeente zoekt ProRail via een aanbesteding naar een partij die de tunnel gaat bouwen. De aanbesteding loopt tot en met 31 december 2019.

Planning

Wat gebeurt wanneer
WanneerWat
2022fietstunnel in gebruik
2021fietstunnel klaar
2020 zomerstart bouw fietstunnel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur