Verkeersprojecten Maliebaan: repareren riool

Fase project
In uitvoering

Planning
Begin juli 2021 af

Het riool aan de Maliebaan krijgt vanaf 17 mei een reparatiebeurt. Dit is nodig omdat het riool verouderd is. Het gaat om rioolbuizen onder de weg aan de westkant van de hoofdbaan (de even huisnummers), tussen het Malieblad en de Snellenlaan. Wij verwachten dat de werkzaamheden begin juli klaar zijn.

Wat gaan we doen en waarom?

We gaan het riool repareren omdat deze verouderd is. We versterken dan de oude rioolbuis door een soort kous aan de binnenwand aan te brengen. Die kous is gevuld met vloeibare hars die we laten drogen. Zo ontstaat een stevige buis die weer jaren mee kan. We werken via de rioolput. We hoeven zo alleen een stukje straat rondom de rioolputten open te maken.

De rioolbuizen die we nu gaan repareren zijn niet dezelfde buizen die we vervangen tijdens het opnieuw inrichten van de Maliebaan in 2022. De buizen die we nu aanpakken liggen dieper en kunnen we repareren zonder de hele straat open te maken. Daarom voeren we dit nu al uit.

Overlast

We verwachten dat u weinig last krijgt van een rioollucht. Bij het drogen van de hars in de 'kous' kan een geur vrijkomen die lijkt op een gaslucht. De geur is niet schadelijk voor uw gezondheid en verdwijnt snel weer.

Bereikbaarheid

Tijdens de voorbereiding

Het verkeer leiden we om langs de werkzaamheden via de parkeerplaatsen. Enkele parkeerplekken kunt u dan tijdelijk niet gebruiken.

Tijdens aanbrengen 'kous'

Er gelden omleidingen die ter plekke staan aangegeven. De Snellenlaan sluiten we rond maandag 7 juni voor 3 weken af. Dit betekent dat auto’s moeten omrijden via de Museumlaan, Biltstraat, Maliesingel en Wittevrouwensingel om bij het Malieblad en de Maliebaan te komen. Fietsers moeten omrijden via het Oorsprongpark. Voetgangers hebben vrije doorgang. Er zijn verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden.

Malieblad rioolput

Auto’s moeten tijdens de werkzaamheden omrijden. Dit geven we ter plekke aan met borden. Fietsers en voetgangers houden doorgang.

Voorlopige planning

De werkzaamheden beginnen op maandag 17 mei en duren tot begin juli 2021. We werken van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00. Soms kan het zijn dat we iets langer doorwerken. Nadat de kous is aangebracht maken we de putten en de straat weer dicht en ruimen we de tijdelijke verkeersmaatregelen op.De planning is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. Het kan zijn dat we uitlopen. Op deze pagina vindt u de laatste planning.

Planning voorbereiding
WanneerWat
17 mei - begin juni 2021Openmaken klein stukje straat om de rioolputten (tussen Snellenlaan en Malieblad)
Planning aanbrengen 'kous' (nieuwe binnenkant riool)
WanneerWat
Half juni- begin juli 2021Aanbregen van de nieuwe binnenlaag van het riool, van put naar put vanaf het Malieblad tot aan de Snellenlaan
Planning rioolput Malieblad
WanneerWat
Eind juni, 1 week langOpenmaken stukje straat rioolput Malieblad en aanbrengen nieuwe binnenlaag riool

 

Hulp en contact Maliebaan

Telefoon

14 030

E-mail

maliebaan@utrecht.nl