Verkeersprojecten Malieblad: opnieuw inrichten

We richten het Malieblad opnieuw in. Met het Malieblad bedoelen we de kruising van de zuidpunt van de Maliebaan met de Maliesingel. Het Malieblad verbindt ook de 2 delen van de Maliesingel.

Wat komt er en waarom?

We vinden het belangrijk om de 2 delen van de Maliesingel op een goede manier in elkaar te laten overlopen. Daarnaast is het Malieblad een belangrijke schakel in de fietsroute over de Maliesingel én fietsroute ‘de Herenroute’, vanuit de binnenstad naar de Maliebaan. We willen de fietsroutes verbeteren en het Malieblad aantrekkelijker maken voor wandelaars. Dit doen we door een groene inrichting met oog voor cultuurhistorie.

  • Er komt minder asfalt terug en er komen extra bomen en groen bij
  • de indeling van de rijbaan op de Maliesingel trekken we door over het Malieblad
  • Er komen bankjes en meer ruimte voor wandelaars
  • Er komt een halte voor Touringcars. Deze mogen daar straks maximaal 15 minuten staan

De Maliesingel is nu opnieuw ingericht. De Maliebaan nog niet. We zijn dus met het ontwerp voor het Malieblad aan de slag, voordat bekend is welk plan we verder uitwerken voor de Maliebaan. We zorgen ervoor dat het ontwerp van het Malieblad bij elke variant voor de Maliebaan past.

Voorlopig ontwerp

Bekijk het voorlopig ontwerp (VO) voor het Malieblad (pdf, 1,1 MB)

Lees de toelichting op het voorlopig ontwerp voor het Malieblad (pdf, 1,3 MB)

Meedenken

Op bijeenkomsten is gesproken over wensen en ideeën van bewoners en ondernemers voor de inrichting van het Malieblad. Tijdens alle ontwerpstappen betrekken we bewoners en ondernemers. Zij kunnen hun reactie of suggesties meegeven. Deze nemen we zoveel mogelijk mee in het ontwerp.

Wat is er al gebeurd?

  • Op 13 november 2018 was een buurtbijeenkomst over het schetsontwerp.

Hulp en contact Maliebaan

Telefoon

14 030

E-mail

maliebaan@utrecht.nl

Uw mening