Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente gaat in 2018 de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Kleine Singel) aanpakken. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers.

Planning

  • Voorjaar 2018: start werkzaamheden aan de Maliesingel
  • Na de zomer 2018: start werkzaamheden aan de Wittevrouwensingel

Voor de start van de werkzaamheden aan de Wittevrouwensingel is er nog een inloopavond voor omwonenden. Zij ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. Er komt dan ook meer informatie over de werkzaamheden, planning en omleidingsroutes op deze website.

Ontwerp Maliesingel

Het college heeft in het voorjaar van 2017 de schetsontwerpen en uitgangspunten voor het deel Maliesingel van Malieblad tot Nachtegaalstraat vastgesteld. We noemen dit het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp (IPvE-FO). Dit is nu verder uitgewerkt tot een Voorlopig en definitief Ontwerp Maliesingel. In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

  • een brede stoep
  • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
  • 3 extra bomen
  • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. De schetsontwerpen en uitgangspunten (IPvE-FO) voor het deel Wittevrouwensingel zijn in oktober 2017 vastgesteld door het college. We gaan dit nu verder uitwerken tot een Voorlopig en Definitief Ontwerp. Vragen en reacties die er op de bewonersavond in juni waren én de antwoorden daarop, vindt u in de reactienota hieronder.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Visiekaart Maliesingel - Wittevrouwensingel

Achtergrond documenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl