Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente pakt de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aan. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers. Eind juni 2019 hopen we klaar te zijn.

Planning
Waarwanneer
MaliesingelHet werk aan de Maliesingel is klaar.
Wittevrouwensingel   Sinds eind oktober werken we aan de Wittevrouwensingel. Eind juni 2019 hopen we klaar te zijn met de hele route.

Bekijk de locatie van Maliesingel en Wittevrouwensingel (pdf, 395 kB)

Werkzaamheden Wittevrouwensingel

Omleidingsroutes

Het grootste deel van de Wittevrouwensingel is af. Sinds 29 april zijn we aan het werk op de kruising met de Kleine Singel. Op 11 juni starten we met de laatste werkzaamheden op de kruising Biltstraat, Wittevrouwensingel en Wittevrouwenbrug. De kruising gaat hiervoor 3 weken dicht voor verkeer. Fietsers en automobilisten worden omgeleid met borden op straat. Voor bestemmingsverkeer blijven omliggende straten bereikbaar. Voetgangers kunnen er gewoon door. De haltes Wittevrouwenbrug en Kleine Singel blijven tot het einde van de werkzaamheden buiten gebruik. Plan uw reis op www.u-ov.nl

Bekijk de plattegrond met omleidingsroutes Wittevrouwensingel vanaf 29 april (pdf, 950 kB)

Bekijk de plattegrond met omleidingsroutes Wittevrouwensingel vanaf 11 juni (pdf, 917 kB)

Omleidingsroute Wittevrouwensingel vanf 11 juni

 • Auto:  vanaf Waterlinieweg via Museumlaan – Maliebaan – Nachtegaalstraat – Nobelstraat – Lange Jufferstraat. Vanaf Maliesingel via Nobelstraat – Lange Jufferstraat. Vanaf Blauwkapelseweg via Wittevrouwensingel – Noorderstraat.
 • Fiets: vanaf Blauwkapelseweg via Kapelstraat – Kruisstraat – Nobelstraat – Lucasbolwerk. Vanaf Maliesingel via Nobelstraat – Lucasbolwerk. Vanaf Biltstraat via Kruisstraat – Nobelstraat – Lucasbolwerk.
 • Bevoorrading: Binnenstad via Nachtegaalstraat – Nobelstraat en Nachtegaalstraat via Maliebaan - Maliesingel.

Opknappen in 5 fasen

We knappen de Wittevrouwensingel op in 5 fasen. Als er een fase klaar, gaat het opgeknapte deel weer open voor verkeer en starten we met het volgende deel van de Wittevrouwensingel of kruispunt.

 1. 29 oktober – 11 december 2018: deel tussen Kruisstraat en Biltstraat: afgerond
 2. 12 december – 1 maart: deel tussen Biltstraat en Kleine Singel
 3. 4 maart – 26 april: deel tussen Vaaltbrug en P-garage Grifthoek
 4. 29 april – 7 juni: kruising met Kleine Singel (P-garage Grifthoek tot aan St. Janshovenstraat)
 5. 11 juni - eind juni: kruising met Biltstraat

Parkeren

De parkeerplekken op de delen waar gewerkt wordt aan de Wittevrouwensingel/Kleine Singel zijn slechts gedeeltelijk te gebruiken. Bewoners die in het bezit zijn van een parkeervergunning kunnen vervangende plek krijgen in parkeergarage Grifthoek of ergens anders in de buurt parkeren. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht. Bezoekers kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. Verder wordt de indeling hetzelfde als op de Maliesingel.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Ontwerp Maliesingel

In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

 • een brede stoep
 • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
 • 3 extra bomen
 • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Achtergronddocumenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl