VerkeersprojectenMaliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente gaat de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Kleine Singel) aanpakken. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers.

Omwonenden kunnen meepraten over het ontwerp. Op dinsdag 9 mei was de tweede bewonersbijeenkomst over de Maliebaan. Hier waren ongeveer 10-15 bewoners en ondernemers aanwezig. Het voorlopig ontwerp voor de Maliesingel is toegelicht en bezoekers konden hierop reageren. Lees het sfeerverslag (pdf, 264 kB) voor meer informatie.

Op donderdag 29 juni is er een tweede bewonersbijeenkomst over het deel Wittevrouwensingel. Hier wordt het aangepast ontwerp voor het deel Wittevrouwensingel gepresenteerd.

Nieuw ontwerp

Ontwerp Maliesingel

Het college heeft dit voorjaar de schetsontwerpen en uitgangspunten voor het deel Maliesingel van Malieblad tot Nachtegaalstraat vastgesteld. We noemen dit het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp (IPvE-FO). Dit is nu verder uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp Maliesingel. In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel. Een brede stoep, aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen. Er komen 3 extra bomen en een wandelpad aan de kant van de singel.

Opmerkingen en vragen die op 9 mei gemaakt zijn worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitief ontwerp. Het definitief ontwerp vindt u straks ook op deze website.

Voorlopig ontwerp Maliesingel (pdf, 2 MB)
Integraal Programma van Eisen (pdf, 5 MB)
Functioneel Ontwerp (pdf, 1 MB)

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Na overleg met busmaatschappij Qbuzz is besloten om  het ontwerp voor de Wittevrouwensingel aan te passen. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. De aangepaste schetsontwerpen en uitgangspunten (IPvE-FO) voor het deel Wittevrouwensingel worden op 29 juni met bewoners besproken.

Aangepast Integraal Programma van Eisen (pdf, 26,6 MB)
Aangepast Functioneel ontwerp (pdf, 2,6 MB)

Visiekaart Maliesingel - Wittevrouwensingel

Achtergrond documenten

  • In oktober 2016 was de eerste bewonersavond. De gemeente presenteerde de ideeën aan ongeveer 50 omwonenden. Daarna was er ruimte voor vragen en ideeën van bewoners over de ontwerptekeningen.  Lees het verslag van de avond, (pdf, 278 kB).
  • In de Reactienota (pdf, 164kB) vindt u alle antwoorden op de vragen en opmerkingen van bewoners en belanghebbenden.
  • We laten het ontwerp aansluiten op de net heringerichte Tolsteegsingel/Maliesingel. We nemen hierbij de ervaringen en resultaten van de evaluatie van de Tolsteegsingel mee.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel
@utrecht.nl

Uw mening