Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente pakt de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aan. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers. Eind mei 2019 hopen we klaar te zijn.

Planning
Waarwanneer
MaliesingelHet werk aan de Maliesingel is klaar.
Wittevrouwensingel   Sinds eind oktober werken we aan de Wittevrouwensingel. Eind mei 2019 hopen we klaar te zijn met de hele route.

Bekijk de locatie van Maliesingel en Wittevrouwensingel (pdf, 395 kB)

Werkzaamheden Wittevrouwensingel

Omleidingsroute voor automobilisten vanuit ZuidWest: Tolsteegsingel, Maliebaan, Sartreweg en Kardinaal de Jongweg Auto’s vanuit Noord Oost: Kardinaal de Jongweg, Blauwkapelseweg en Weerdsingel Oostzijde Vanuit centrum: via de Biltstraat Omleidingsroute fietsers: Biltstraat, Poortstraat, Zandhofsestraat
Omleidingen Wittevrouwensingel
12 december tot en met 1 maart

Omleidingsroutes

Het eerste deel van de Wittevrouwensingel is af en is 11 december in de middag weer open voor verkeer. Vanaf 12 december is de rijbaan van de Wittevrouwensingel, tussen de Biltstraat en de Kleine Singel, afgesloten voor verkeer. We werken in fasen verder vanaf de kruising Bilstraat tot de Vaaltbrug. Voetgangers kunnen er in alle fasen door.

Vanaf 12 december kunnen automobilisten en fietsers de omleidingsroute (zie afbeelding) volgen. De bus rijdt tijdelijk niet over de Wittevrouwensingel. De haltes Wittevrouwenbrug en Kleine Singel vervallen tijdelijk. Plan uw reis op www.u-ov.nl.

5 fasen

We knappen de Wittevrouwensingel op in 5 fasen. Als er een fase klaar, gaat het opgeknapte deel weer open voor verkeer en starten we met het volgende deel van de Wittevrouwensingel of kruispunt.

 1. 29 oktober – 11 december: deel tussen Kruisstraat en Biltstraat: afgerond
 2. 12 december – 1 maart: deel tussen Biltstraat en Kleine Singel
 3. 4 maart – half april: deel tussen Kleine Singel en Vaaltbrug
 4. 22 april – eind mei: kruising met Kleine Singel (tot aan de P-garage Grifthoek)
 5. Vanaf eind mei: kruising met Biltstraat

Parkeren

De parkeerplekken aan de Wittevrouwensingel zijn tijdens de werkzaamheden slechts gedeeltelijk te gebruiken. Bewoners die in het bezit zijn van een parkeervergunning kunnen vervangende plek krijgen in parkeergarage Grifthoek of ergens anders in de buurt parkeren. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht. Bezoekers kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. Verder wordt de indeling hetzelfde als op de Maliesingel.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Ontwerp Maliesingel

In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

 • een brede stoep
 • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
 • 3 extra bomen
 • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Achtergronddocumenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl