Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente pakt de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aan. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers. Eind mei 2019 hopen we klaar te zijn.

Planning
Waarwanneer
MaliesingelHet werk aan de Maliesingel is klaar.
Wittevrouwensingel   Sinds eind oktober werken we aan de Wittevrouwensingel. Eind mei 2019 hopen we klaar te zijn met de hele route.

Bekijk de locatie van Maliesingel en Wittevrouwensingel (pdf, 395 kB)

Werkzaamheden Wittevrouwensingel

Omleidingsroute fietsers: bij de Weerdsingel OZ het Griftpark in, langs het water door het park, richting de Blauwkapelseweg. Omleidingsroute auto’s komend uit de richting Binnenstad: Weerdsingel OZ, Koekoekstraat, Adelaarstraat, Antonius Mattheauslaan, Kardinaal de Jongweg, Blauwkapelseweg Omleidingsroute auto’s komend uit de richting Oost: Blauwkapelseweg, Kardinaal de Jongweg, Antonius Mattheauslaan, Van Humboldtstraat, Weerdsingel OZ

Omleidingsroutes

Het grootste deel van de Wittevrouwensingel is af. Vanaf 4 maart is de rijbaan van de Wittevrouwensingel, tussen de Vaaltbrug en Parkeergarage Grifthoek afgesloten voor verkeer. Vanaf 22 april gaan we aan het werk op de kruising met de Kleine Singel Voetgangers kunnen er in alle fasen door.

Vanaf 4 maart tot en met 21 april kunnen automobilisten en fietsers de omleidingsroute (zie afbeelding) volgen. De bus rijdt tijdelijk niet over de Wittevrouwensingel. De haltes Wittevrouwenbrug en Kleine Singel vervallen tijdelijk. Plan uw reis op www.u-ov.nl. De Parkeergarage Grifthoek en het Hooghiemstragebouw blijven bereikbaar.

5 fasen

We knappen de Wittevrouwensingel op in 5 fasen. Als er een fase klaar, gaat het opgeknapte deel weer open voor verkeer en starten we met het volgende deel van de Wittevrouwensingel of kruispunt.

 1. 29 oktober – 11 december: deel tussen Kruisstraat en Biltstraat: afgerond
 2. 12 december – 1 maart: deel tussen Biltstraat en Kleine Singel
 3. 4 maart – 21 april: deel tussen Vaaltbrug en P-garage Grifthoek
 4. 22 april – eind mei: kruising met Kleine Singel (P-garage Grifthoek tot aan St. Janshovenstraat)
 5. Vanaf eind mei: kruising met Biltstraat

Parkeren

De parkeerplekken aan de Wittevrouwensingel zijn tijdens de werkzaamheden slechts gedeeltelijk te gebruiken. Bewoners die in het bezit zijn van een parkeervergunning kunnen vervangende plek krijgen in parkeergarage Grifthoek of ergens anders in de buurt parkeren. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht. Bezoekers kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. Verder wordt de indeling hetzelfde als op de Maliesingel.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Ontwerp Maliesingel

In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

 • een brede stoep
 • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
 • 3 extra bomen
 • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Achtergronddocumenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl