Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente pakt de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aan. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers. In februari 2019 hopen we klaar te zijn.

Planning
Waarwanneer
MaliesingelWij zijn bezig vanaf de kruising met de Maliebaan en we werken geleidelijk naar de Nachtegaalstraat. Het werk aan de Maliesingel duurt tot eind oktober 2018.
Wittevrouwensingel   29 oktober beginnen we met de Wittevrouwensingel. In februari 2019 hopen we klaar te zijn met de hele route.

Bekijk de locatie van Maliesingel en Wittevrouwensingel (pdf, 395 kB)

Maliesingel

Omleidingsroutes

Vanaf 1 mei tot en met eind oktober is de rijbaan van de Maliesingel, tussen Maliebaan en Nachtegaalstraat, afgesloten voor verkeer. Automobilisten en fietsers kunnen een omleidingsroute volgen. Voetgangers kunnen er altijd door. We werken in fasen van de Maliebaan richting de Nachtegaalstraat.

Vanaf 20 augustus kunnen automobilisten en fietsers de omleidingsroute volgen.

  • Auto: Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf de Nobelstraat via Wittevrouwensingel.
  • Fiets: via de Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf de Maliebrug door park Lepelenburg, Hieronymusplantsoen en de Nobeldwarsstraat.

Bekijk de omleidingsroutes (pdf, 1.7 MB)

Parkeren

De parkeerplekken op de Maliesingel, tussen de Maliebaan en de Nachtegaalstraat, zijn tijdens de werkzaamheden slechts gedeeltelijk te gebruiken. Bewoners kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Maliesingel

In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

  • een brede stoep
  • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
  • 3 extra bomen
  • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Wittevrouwensingel

Omleidingsroutes

Vanaf 29 oktober is de rijbaan van de Wittevrouwensingel, tussen de Kruisstraat en de Biltstraat, afgesloten voor verkeer. Eind 2018 pakken we de kruising met de Biltstraat aan en is deze afgesloten. Daarna werken we in fasen van de kruising Bilstraat tot de Vaaltbrug. Voetgangers kunnen er in alle fasen door.

Vanaf 29 oktober kunnen automobilisten en fietsers de omleidingsroute volgen. Kaartjes van deze routes komen in oktober op deze website. De bus rijdt tijdelijk niet over de Wittevrouwensingel. De halte Wittevrouwenbrug en Kleine Singel van buslijn vervallen tijdelijk. Plan uw reis op www.u-ov.nl.

Parkeren

De parkeerplekken aan de Wittevrouwensingel zijn tijdens de werkzaamheden slechts gedeeltelijk te gebruiken.Voor bewoners die in het bezit zijn van een parkeervergunning zoeken we een vervangende plek in parkeergarage Grifthoek of Kruisstraat. Bezoekers kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. Verder wordt de indeling hetzelfde als op de Maliesingel.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Achtergrond documenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl