VerkeersprojectenMaliesingel: herinrichting

De gemeente gaat de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) aanpakken. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers. 

Omwonenden kunnen meepraten over het ontwerp. Op dinsdag 9 mei is de tweede bewonersbijeenkomst. Omwonenden worden uitgenodigd met een wijkbericht.

Datum: dinsdag 9 mei 2017
Locatie:  Zaalverhuur 7, Boothstraat 7 in Utrecht
Inloop: 19.00 uur, start 19.30 uur

Nieuwe ontwerp

Ontwerp Maliesingel

Het college heeft de schetsontwerpen en uitgangspunten voor het deel Malieblad tot Nachtegaalstraat vastgesteld. We noemen dit het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp (IPvE-FO).

Dit wordt nu verder uitgewerkt tot een ontwerp. Opmerkingen en vragen van omwonenden worden hierin zoveel mogelijk meegenomen. Het ontwerp vindt u binnenkort op deze site.

Integraal Programma van Eisen (pdf, 5 MB)
Functioneel Ontwerp (pdf, 1 MB)

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Na overleg met busmaatschappij Qbuzz is besloten dat het ontwerp voor de Wittevrouwensingel nog moet worden aangepast. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. De schetsontwerpen en uitgangspunten (IPvE-FO) voor het deel Wittevrouwensingel wordt later dit jaar vastgesteld en verder uitgewerkt.

Visiekaart Maliesingel - Wittevrouwensingel

Meepraten

Op dinsdag 9 mei presenteren we het ontwerp voor het deel Maliesingel. Ook is er gelegenheid voor omwonenden om in groepen verder te praten over het ontwerp. Er is nog ruimte voor opmerkingen en suggesties.

In oktober 2016 was de eerste bewonersavond. De gemeente presenteerde de ideeën aan ongeveer 50 omwonenden. Daarna was er ruimte voor vragen en ideeën van bewoners over de ontwerptekeningen. Lees het verslag van de avond.

In de Reactienota (pdf, 164kB) vindt u alle antwoorden op de vragen en opmerkingen van bewoners en belanghebbenden.

Ontwerp sluit aan op Tolsteegsingel

De auto staat nu centraal op de route Maliesingel - Wittevrouwensingel. Hierdoor is er weinig ruimte voor fietsers en voetgangers. Dit gaan we veranderen. Bovendien willen we het ontwerp aan laten sluiten op de net heringerichte Tolsteegsingel/Maliesingel. In het nieuwe ontwerp gaan we uit van:

  • meer ruimte voor voetgangers en fietsers
  • auto’s zijn te gast (de nadruk  ligt  op bestemmingsverkeer)
  • duidelijke overgang naar de binnenstad

In het ontwerp nemen we de ervaringen en resultaten van de evaluatie van de Tolsteegsingel mee.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel
@utrecht.nl

Uw mening