Verkeersprojecten Maliesingel en Wittevrouwensingel: herinrichting

De gemeente gaat in 2018 de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aanpakken. Het wordt mooier, veiliger en ruimer voor fietsers en voetgangers.

planning
Waarwanneer
MaliesingelOp dinsdag 1 mei starten de werkzaamheden aan de Maliesingel. We beginnen bij de kruising met de Maliebaan en werken geleidelijk naar de Nachtegaalstraat. Het werk aan de Maliesingel duurt tot begin augustus.
Wittevrouwensingel   Na de zomer starten we op de Wittevrouwensingel. Hierover plaatsen we deze zomer meer informatie op deze website en we sturen een wijkbericht naar omwonenden. Eind 2018 hopen we klaar te zijn met de hele route.

Bekijk de locatie van Maliesingel en Wittevrouwensingel (pdf, 395 kB)

Maliesingel

Omleidingsroutes

Vanaf 1 mei tot begin augustus is de rijbaan van de Maliesingel voor een groot deel afgesloten voor verkeer. Automobilisten en fietsers kunnen een omleidingsroute volgen. Voetgangers kunnen er altijd door. We werken in fasen van de Maliebaan richting de Nachtegaalstraat. In de eerste fase, tot einde mei, is het deel van de Maliesingel tussen de Herenbrug en de Nachtegaalstraat nog wel bereikbaar.

  • Auto: Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf het Lepelenburg via de Herenbrug, de Maliesingel op. 
  • Fiets: via de Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf de Maliebrug door park Lepelenburg, Hieronymusplantsoen en de Nobeldwarsstraat.

Bekijk de omleidingsroutes (pdf, 1 MB)

Parkeren

De parkeerplekken op de Maliesingel, tussen de Maliebaan en de Nachtegaalstraat, zijn tijdens de werkzaamheden slechts gedeeltelijk te gebruiken. Bewoners kunnen tijdens het werk ergens anders in de buurt parkeren.

Ontwerp Maliesingel

In dit ontwerp is de indeling zoveel mogelijk gelijk aan de aangrenzende Tolsteegsingel:

  • een brede stoep
  • aan beide kanten ruime fietsstroken met een rijbaan van 2,5 meter ertussen
  • 3 extra bomen
  • een wandelpad aan de kant van de singel

Ontwerpen en IPvE

Ontwerp Wittevrouwensingel

Op de Wittevrouwensingel rijden 2 buslijnen. Daarom wordt het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Wittevrouwensingel iets breder dan voor de Maliesingel. Dit is nodig om de bus straks op een goede manier te laten rijden. Verder wordt de indeling hetzelfde als op de Maliesingel.

Ontwerpen, IPvE en reactienota

Achtergrond documenten

 Wittevrouwensingel/Maliesingel

Tolsteegsingel/Maliesingel

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

maliewittevrouwensingel@utrecht.nl