Verkeersprojecten Werkzaamheden Nachtegaalstraat en burgemeester Reigerstraat

De gemeente Utrecht richt de Nachtegaalstraat (en de Burgemeester Reigerstraat) opnieuw in. Voordat dit werk start, voeren Eneco, Stedin en Vitens werkzaamheden uit aan de ondergrondse warmte-, gas- en drinkwaterleidingen. Begin april starten deze werkzaamheden in de Nachtegaalstraat.

Wat gaan we doen?

De werkzaamheden in de Nachtegaalstraat starten begin april en duren tot en met oktober/november 2020. Eneco, Stedin en Vitens laten de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat gezamenlijk uitvoeren. Dit gebeurt door Van den Heuvel aannemingsbedrijf BV. Kort na deze werkzaamheden start de herinrichting door de gemeente. Op deze manier houden we de periode van overlast zo kort mogelijk.

Gevolgen voor het verkeer

  • Tijdens het vervangen van de kabels en leidingen sluiten we de Nachtegaalstraat gedeeltelijk af. We doen dat door de weg te versmallen naar 1 rijbaan voor bestemmingsverkeer én laden en lossen.
  • De Nachtegaalstraat blijft tijdens het hele project bereikbaar voor fietsers in beide richtingen.
  • Woningen, winkels en bedrijven blijven altijd bereikbaar, eventueel via loopbruggen.

Openbaar vervoer

Lijn 8 rijdt sinds begin maart een andere route. Dit komt door de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat en de Oudwijkerdwarsstraat. Bij de Homeruslaan (en omgeving) is de andere route te smal om met gewone bussen in beide richtingen te rijden. Vervoerder U-OV heeft daarom een (kleine) pendelbus ingezet, zodat reizigers ook vervoer hebben tussen Homeruslaan, Oosterstraat, Maliebaan en Oorsprongpark/Snellenlaan.

Provincie, U-OV en gemeente hebben naar een andere oplossing gezocht. Lijn 8 gaat voortaan een rondje in eenrichting doen door wijk Oost in Utrecht. Door deze aangepaste route kan de pendelbus komen te vervallen.

Houdt u hiervoor de website van U-OV in de gaten.

Hulp en contact Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat

Telefoon

14 030

E-mail

nachtegaalreiger@utrecht.nl