Verkeersprojecten Werkzaamheden Nachtegaalstraat en burgemeester Reigerstraat

We richten de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat opnieuw in. Voordat dit werk start, voeren Eneco, Stedin en Vitens werkzaamheden uit aan de ondergrondse warmte-, gas- en drinkwaterleidingen.

Wat gaan we doen?

In april is in de Nachtegaalstraat door Eneco en Stedin gestart met de voorbereidende kabel- en leidingwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn de eerste week van september klaar. Dit is eerder dan verwacht.

In 2021

De werkzaamheden voor het opnieuw inrichten van de Nachtegaalstraat starten begin januari 2021. De aannemer voor de werkzaamheden is NTP. Eneco en Stedin starten dan ook ook met het vervangen van gas- en warmteleidingen in de Burgemeester Reigerstraat. Fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer worden omgeleid met borden. Voetgangers kunnen ook hier altijd langs het werk lopen. De woningen, winkels en horecazaken in de straat blijven bereikbaar. De herinrichting van de Burgemeester Reigerstraat volgt daarna (tweede helft 2021).

Gevolgen voor het verkeer

  • Tijdens het vervangen van de kabels en leidingen sluiten we de Nachtegaalstraat gedeeltelijk af. We doen dat door de weg te versmallen naar 1 rijbaan voor bestemmingsverkeer én laden en lossen.
  • De Nachtegaalstraat blijft tijdens het hele project bereikbaar voor fietsers in beide richtingen.
  • Woningen, winkels en bedrijven blijven altijd bereikbaar, eventueel via loopbruggen.

Openbaar vervoer

Houdt u hiervoor de website van U-OV in de gaten.

Lijn 8 rijdt sinds begin maart een andere route. Dit komt door de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat en de Oudwijkerdwarsstraat. Bij de Homeruslaan (en omgeving) is de andere route te smal om met gewone bussen in beide richtingen te rijden. Vervoerder U-OV heeft daarom een (kleine) pendelbus ingezet. Zo hebben reizigers ook vervoer tussen Homeruslaan, Oosterstraat, Maliebaan en Oorsprongpark/Snellenlaan.

Provincie, U-OV en gemeente hebben naar een andere oplossing gezocht. Lijn 8 gaat voortaan een rondje in eenrichting doen door wijk Oost. Door deze aangepaste route is de pendelbus niet meer nod

Hulp en contact Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat

Telefoon

14 030

E-mail

nachtegaalreiger@utrecht.nl