Verkeersprojecten Nobelstraat: verbeteren straat

Fase project
In voorbereiding

Afgerond
Nog niet bekend

De Nobelstraat is een levendige stadsstraat. Er rijden dagelijks flink wat bussen en nog veel meer fietsers doorheen. Vooral ‘s nachts komt daar nog het uitgaanspubliek bij. We willen daarom de buitenruimte verbeteren en veiliger maken voor de gebruikers.

Wat is het plan?

We hebben een plan gemaakt met maatregelen om de  Nobelstraat te verbeteren. De busbaan kunnen we niet smaller maken. De breedte van de busbaan, fietspaden en voetpaden ligt dus vast. Maar we kunnen wel andere verbeteringen doen.

  • De voetpaden opnieuw inrichten: slipgevaar verhelpen, vlakleggen van de tegels en stoepen doortrekken over de kruisingen met de zijstraten. Hindernissen op de voetpaden zoveel mogelijk weghalen.
  • Meer fietsparkeerplekken maken, zowel voor parkeren overdag als ‘s nachts.
  • Een proef met dubbelgebruik van de ruimte in de Nobeldwarsstraat: ‘s nachts fietsparkeren en overdag plek voor laden en lossen.
  • Bij buurtbewoners voorleggen of er behoefte is aan een buurtstalling voor de fiets, deelauto’s en het verruilen van parkeerplekken voor bijvoorbeeld fietsenrekken of groen.
  • De buitenruimte van de kop van de Keizerstraat (aansluiting met de Nobelstraat) beter inrichten, inclusief fietsparkeren. De plannen en uitvoering van deze straat bespreken we apart met de bewoners van de Keizerstraat.

Meedenken

Het maatregelenplan is tot stand gekomen door gesprekken met bewoners en ondernemers uit de straat, deskundigen en verschillende straatbezoeken. Hierin staan maatregelen beschreven die de gemeente nu voorstelt. Dit is besproken met bewoners en ondernemers op een buurtbijeenkomst op 8 oktober. Op deze bijeenkomst hadden aanwezigen heel wat suggesties en vragen. Op dit moment zijn we deze aan het beantwoorden en werken we aan een nieuwe versie van het maatregelenplan. In de loop van januari leest u hier een overzicht van alle reacties en antwoorden. Omwonenden en ondernemers kunnen weer meedenken als er een nieuwe versie van het plan ligt.

Lees het Maatregelenplan Nobelstraat (pdf, 1.417 kB)

Hulp en contact

E-mail

nobelstraat@utrecht.nl

Telefoon

14 030

Uw mening