Verkeersprojecten Wat ging er vooraf

zicht op ooster-en westerkade

De inrichting van de Westerkade en de Oosterkade kan beter. Veranderingen in de omgeving zijn een reden voor aanpassingen: de komst van het station en parkeergarage Vaartsche Rijn, de Uithoflijn en ontwikkelingen in het Museumkwartier en Rotsoord.

Mensen uit de directe omgeving hebben ook bij de gemeente aangegeven dat zij mogelijkheden voor verbetering zien. We denken dat de kades prettiger kunnen worden als wandelroute en aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers om te verblijven. Daarom werken de gemeente, omwonenden en ondernemers samen aan een plan voor de herinrichting.

Bewoners denken mee

In februari, juni en november 2016 waren er informatiebijeenkomsten.

 1. Wat wil u verbeteren en wat zou er moeten blijven zoals het nu is?
  Presentatie eerste bijeenkomst (pdf, 6,28 MB)
 2. Presentatie eerste ideeschetsen voor de herinrichting. De schets hebben we op basis van de door bewoners en ondernemers voorgestelde ideeën gemaakt.
  Presentatie tweede bijeenkomst (pdf, 5,69 MB)
 3. Typering van de kades, auto parkeren en de inpassing van fietsroutes.
  Presentatie derde bijeenkomst (pdf, 3 MB)
 4. Tijdens de vierde bijeenkomst werd de voorlopige versie Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp (IPvE/FO) besproken.
  Voorlopige versie IPVE/Fo Ooster- en Westerkade (PDF 16 MB)

Hoe gaan we verder?

Het opgestelde  IPvE/FO, zoals besproken op de vierde bijeenkomst, is nog een voorlopige versie. Dit betekent dat deze voorlopige versie nog aangepast kan gaan worden voordat we het College van B en W vragen om akkoord te gaan voor consultatie. Consultatie houdt in dat de gelegenheid wordt geboden (voor inwoners, belanghebbenden en geïnteresseerden) te reageren op het stuk. Deze reacties zullen meegenomen worden in het proces naar een definitief ontwerp.

Zodra er een definitief ontwerp is zal deze geplaatst worden op deze site.

Hulp en contact

Telefoon
14 030

E-mail
verkeer.en.vervoer@
utrecht.nl