Verkeersprojecten Oudenoord: riool repareren

Fase project
Uitvoering vanaf 25 januari 2021

Afgerond
19 februari 2021

Het riool aan de Oudenoord krijgt vanaf 25 januari 2021 een opknapbeurt. Dit is nodig omdat het riool op veel plekken slecht is. Wij verwachten dat het werk op 19 februari 2021 klaar is.

Wat gaan we doen en waarom?

Het huidige riool is op veel plekken slecht en daarom gaan we het repareren. We doen dit met de zogenaamde ‘kousmethode’. Via de rioolput brengen we een laag kunststof aan in het riool die we uitharden met uv-licht. De nieuwe kunststof laag zorgt ervoor dat deze rioolbuis weer tientallen jaren mee kan. En door deze methode hoeven we de straat niet helemaal open te breken.

Afsluiting en bereikbaarheid

Fase 1

Tijdens fase 1 sluiten we de Oudenoord af voor doorgaand verkeer. Het gaat hier om het stuk, tussen de David van Mollemstraat en Omloop. Er geldt dan een omleiding.

Omleiding David van Mollemstraat richting Omloop

Neem de Talmalaan en Brailledreef naar de Loevenhoutsedijk in Overvecht. Rijd naar het noorden op de Oudenoord, richting de David van Mollemstraat. Sla rechtsaf naar de David van Mollemstraat. Weg vervolgen naar de Draaiweg. De Draaiweg draait iets naar links en wordt de Talmalaan. Ga rechtdoor over 1 rotonde en dan weer rechtdoor. Flauwe bocht naar links naar de Brailledreef. Ga verderop de Loevenhoutsedijk naar Noord-West. Sla linksaf naar de Loevenhoutsedijk. Weg vervolgen naar de Anton Geesinkstraat. Weg vervolgen naar de Omloop.

Fase 2

Tijdens fase 2 kan het verkeer langs de werkzaamheden doorrijden, met enige overlast. Parkeren in de straat is tijdens het werk niet altijd mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden aan de andere kant van de weg verder.

Planning
WanneerWat
25 januari - 7 februari 2021Werkzaamheden eerste fase: tussen David van Mollemstraat en Omloop
8 februari - 19 februari 2021Werkzaamheden tweede fase: tussen de Kaatstraat/Herenweg en de David van Mollemstraat

Overlast

We repareren het transportriool. Dit riool is niet direct aangesloten op de huisaansluitingen. We verwachten weinig stankoverlast. In de avonduren draaien er vooral apparaten die nodig zijn voor het uitharden van de laag kunststof. We proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Hulp en contact Oudenoord riool repareren

Telefoon

14 030

E-mail

sbsisecretariaat@utrecht.nl