Verkeersprojecten Werkzaamheden nutsbedrijven

Voor de we starten met de herinrichting van de Oudwijkerdwarsstraat voeren Stedin en Vitens werkzaamheden uit aan de ondergrondse gas- en drinkwaterleidingen.

Gasleiding en huisaansluiting vervangen

Stedin vervangt vanaf 17 februari 2020 de gasleiding en de huisaansluiting. Dit doet Stedin in de Oudwijkerdwarsstraat, tussen de zijstraat naar het Spoorwegmuseum (ook Oudwijkersdwarsstraat en de Beukstraat. Het werk vindt plaats in de stoep aan de zijde met de even huisnummers. Deze werkzaamheden duren tot eind april.

Onderhoud waterleiding

Vitens start op 2 maart 2020 met onderhoud aan de waterleiding. Tijdens het vervangen van de leidingen sluit Vitens de Oudwijkerdwarsstraat voor een deel af. Ze starten met een werkvak vanaf de Lindestraat tot aan de Beukstraat. Een werkvak is een afgezette ruimte waarbinnen de werkzaamheden plaatsvinden. De werkzaamheden worden in werkvakken van 80 meter uitgevoerd zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Er wordt een opslagterrein ingericht op de Oosterstraat, het terrein wordt afgezet met bouwhekken.

Bereikbaarheid

De Oudwijkerdwarsstraat blijft altijd in beide richtingen bereikbaar voor fietsers. Woningen, winkels en bedrijven blijven, eventueel via loopbruggen, altijd bereikbaar. De weg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook zijstraten van de Oudwijkerdwarsstraat worden tijdelijk afgesloten. De parkeerplaatsen die binnen het werkvak vallen worden tijdelijk opgeheven, u kunt dan gebruik maken van de overige plekken in het rayon. Lijnbus 8 krijgt vanaf 2 maart een andere route, in de wijk wordt een pendelbus ingezet. Meer informatie over het openbaar vervoer kunt u vinden op www.u-ov.nl.

Hulp en contact Oudwijkerdwarsstraat

Uw mening