Verkeersprojecten Werkzaamheden Oudwijkerdwarsstraat

De werkzaamheden aan de Oudwijkerdwarsstraat zijn gestart in juni. Als alles volgens planning gaat, is het werk medio juni 2021 klaar. Lees meer over de werkzaamheden en de bereikbaarheid.

Werkzaamheden riolering

Voordat we beginnen met de werkzaamheden aan de riolering, maken we een vooropname met foto’s. Het bedrijf FIDES maakt foto’s van de buitenkant en de binnenkant van de panden, langs het aan te leggen riool. Dit doen we om de situatie zoals die nu is, vast te leggen. Zo kunnen we goed zien of er tijdens de werkzaamheden schade ontstaat. Dit verwachten we niet.

Na de vernieuwing van het riool kan het tijdelijk stinken in uw woning. Deze stank verdwijnt meestal na enkele dagen. We doen er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Bereikbaarheid en overlast

De aannemer (Pauw Dodewaard) werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Soms is het nodig om in de avond te werken. Het werk start aan de kant van Homeruslaan. De aannemer sluit telkens een stuk van de straat af. Dat heet een werkvak. Per werkvak duren de werkzaamheden ongeveer 2 maanden. Daarna schuift het werkvak weer op.

  • We sluiten de weg af voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaande fietsers, auto’s, bevoorradingsverkeer en openbaar vervoer leiden we om met borden. De bevoorrading van bedrijven kan vanaf het einde van het werkvak. Het laatste stukje moeten ze lopen.
  • Voetgangers kunnen altijd langs het werk lopen zodat de woningen, winkels en voorzieningen in de straat bereikbaar blijven. Woningen, winkels zorgvoorzieningen en het buurthuis blijven bereikbaar via looppaden. Die liggen aan allebei de kanten van de plek waar we aan de straat werken.

Openbaar vervoer

Lijn 8 rijdt sinds begin maart een andere route. Dit komt door de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat en de Oudwijkerdwarsstraat. Bij de Homeruslaan (en omgeving) is de andere route te smal om met gewone bussen in beide richtingen te rijden. Vervoerder U-OV heeft daarom een (kleine) pendelbus ingezet, zodat reizigers ook vervoer hebben tussen Homeruslaan, Oosterstraat, Maliebaan en Oorsprongpark/Snellenlaan.

Provincie, U-OV en gemeente hebben naar een andere oplossing gezocht. Lijn 8 gaat voortaan een rondje in eenrichting doen door wijk Oost in Utrecht. Door deze aangepaste route kan de pendelbus komen te vervallen.

Houdt u hiervoor de website van U-OV in de gaten.

Hulp en contact Oudwijkerdwarsstraat