Verkeersprojecten Overvecht Stationsgebied, opnieuw inrichten

Het station van Overvecht willen we beter bereikbaar maken voor voetgangers en fietsers.

Wat komt er?

Bij het station Overvecht zijn aan beide zijden extra fietsparkeerplekken nodig. Op stationsplein aan de Overvechtzijde zijn al 150 extra rekken geplaatst. Aan de Tuindorpzijde van het station krijgt de gemeente regelmatig klachten over te weinig rekken of verkeerd gestalde fietsen. Door ProRail zijn in 2016 tellingen en schattingen (pdf, 718 kB) gedaan. Ook hebben we een enquête (pdf, 1,1 MB) gehouden onder de fietsers die stallen bij het station, om te kijken uit welke buurten of wijken zij kwamen.

442 extra fietsparkeerplekken Tuindorpzijde

Eind 2018 komen er 442 fietsparkeerplekken bij aan de Albrecht Thaerlaan, de Tuindorpzijde van het station. De rekken komen tussen het spoor en de Albrecht Thaerlaan en krijgen 2 lagen. Na de uitbreiding staan er straks zo'n 1000 rekken aan de Tuindorpzijde.

Reactienota en ontwerp

Alle opmerkingen, vragen en antwoorden op het ontwerpvoorstel dat in september 2017 is gepresenteerd, staan in een zogenoemde reactienota.

Bekijk de reactienota (pdf, 1,6 MB)

Bekijk het Ontwerp voor de uitbreiding van de stalling (pdf, 2,3 MB)

Keuze uit leibomen

De bestaande haag langs de Albrecht Thaerlaan blijft. We planten een rij leibomen langs de haag. Dit versterkt het groene karakter van de straat. Ook zijn de fietsenrekken vanuit de woningen en vanaf de straat dan minder zichtbaar. Bewoners van de Albrecht Thaerlaan die direct uitkijken op het station, beslissen mee over het soort leibomen dat we planten. De leiboom met de meeste voorkeur planten we in het najaar 2019.

Bekijk de 4 soorten en hun kenmerken (pdf, 760 kB)

Woont u aan de Albrecht Thaerlaan en hebt u een voorkeur voor een soort boom? Laat het dan weten via stationsgebiedovervecht@utrecht.nl onder vermelding van uw adres.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

stationsgebiedovervecht@utrecht.nl