Verkeersprojecten Fietsparkeerplekken Tuindorpzijde

Bij het station Overvecht zijn aan beide zijden extra fietsparkeerplekken nodig. Aan de Tuindorpzijde van het station krijgt de gemeente  regelmatig klachten over te weinig rekken of verkeerd gestalde fietsen. Door ProRail zijn in 2016 tellingen en schattingen gedaan. Daaruit blijkt dat voor de directe toekomst flink wat extra plekken nodig zijn.

500 extra fietsparkeerplekken

Aan de zijde van Overvecht komen er, ná de herinrichting van het stationsgebied, zo’n 100 extra plekken bij. ProRail en de gemeente hebben bekeken hoe er meer plekken kunnen komen aan de Albrecht Thaerlaan.
Voor de Tuindorpzijde van het station is het ontwerpvoorstel op een inloopavond van 26 september aan de aanwonenden van de Albrecht Thaerlaan gepresenteerd. De rekken krijgen 2 lagen in plaats van 1. Deze rekken komen tussen het spoor en de Albrecht Thaerlaan te staan, aan de Tuindorpkant van het station. In totaal komen er 500 extra plekken.

Groene karakter blijft behouden

De bestaande haag langs de Albrecht Thaerlaan blijft. Een rij leibomen komt langs de haag. Dit versterkt het groene karakter van de straat. Ook is hierdoor het zicht vanuit de woningen en straat op de fietsenrekken minder.

Documenten

Reageren op het ontwerp

U kunt reageren op het ontwerp door tot en met 1 november 2017 te mailen naar stationsgebiedovervecht@utrecht.nl. Uw reacties nemen we voor zover als het mogelijk is mee in het Definitieve Ontwerp.

Al uw opmerkingen, vragen en antwoorden bundelen we in een zogenoemde reactienota. Deze vindt u eind 2017 op deze pagina.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

E-mail

stationsgebiedovervecht@utrecht.nl