Verkeersprojecten Overvecht - Utrecht Science Park: verbeteren fietsroute

De gemeente verbetert de fietsroute tussen Overvecht en Utrecht Science Park (USP). Dit is nodig om de fietsroute prettiger, sneller en veiliger te maken voor fietsers. Wij hopen begin juni 2018 klaar te zijn met de werkzaamheden.

We werken aan de straten: Adriaen Beyerkade, Pieter Nieuwlandstraat, Van Esveldstraat, Huizingalaan en Karel Doormanlaan.

Bekijk de kaart met de route (pdf, 4,1 MB)

Planning
DatumActiviteit
Planning werkzaamheden: 27 november 2017 – eind april 2018Van Karel Doormanlaan een fietsstraat* maken
Van 19 maart – 8 juni 2018Van Adriaen Beyerkade een fietsstraat* maken
Januari 2018Van Pieter Nieuwlandstraat (start 8 januari) en Van Esveldstraat fietsstraten* maken (start eerste kwartaal 2018)
Vanaf half april 2018Van Huizingalaan een fietsstraat* maken

* Een fietsstraat is een straat die bedoeld is voor fietsers, auto’s mogen er wel komen, maar zijn te gast (fietsers hebben voorrang).

Al gedaan

  • Station Overvecht – Spoorviaduct Mr. Tripkade: groot onderhoud van het fietspad en rood asfalt
  • Kruising Kardinaal de Jong weg - Mr. Tripkade: verkeerslicht aangepast (levert 20 seconden tijdswinst op voor de fietser)

Waarom verbeteren we de fietsroute?

Utrecht groeit de komende jaren naar 400.000 inwoners. Dit moet op een gezonde manier gebeuren wat vraagt om slimme oplossingen en keuzes, ook op het gebied van verkeer. Utrecht doet dat door fietsers, wandelaars en het openbaar vervoer voorrang te geven. Maar ook de auto krijgt genoeg ruimte: doorgaand autoverkeer rijdt zoveel mogelijk buiten de stad om via de Ring.

Meer over de groei van Utrecht

Werkzaamheden combineren

We willen de overlast van werkzaamheden voor bewoners beperken. Daarom kijken we of er ook andere werkzaamheden of wensen zijn de we nu meteen kunnen meenemen. We doen daarom tegelijk met het aanpakken van de fietsroute het volgende:

  • voorbereidende werkzaamheden voor de komst van ondergrondse inzameling
  • werkzaamheden aan de riolering in enkele straten
  • verzoeken van bewoners om in sommige straten bijvoorbeeld meer groen of extra fietsenrekken aan te leggen

Goed op weg

Dit project is een initiatief van Goedopweg. De gemeente Utrecht werkt samen met de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15). We werken aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Meer informatie op www.goedopweg.nl.

Hulp en contact Utrecht Science Park

Telefoon
14 030 

E-mail
overvechtusp@utrecht.nl