Verkeersprojecten Prins Clausbrug: onderhoud

Op 7 juni 2021 begonnen we met het schoonmaken en opnieuw coaten van de Prins Clausbrug tussen Kanaleneiland en Papendorp. Dit zou tot eind 2021 duren. Door het weer en technische moeilijkheden, is het werk tijdelijk gestopt. We pakken de werkzaamheden weer op in 2022. Deze duren dan tot ongeveer half 2022. De planning hiervoor volgt nog op deze pagina.

Start werkzaamheden
7 juni 2021

Waarschijnlijk klaar in
Half 2022

Wat gaan we doen?

De stalen onderdelen van de brug hebben onderhoud nodig. We gaan de stalen onderdelen van de brug opnieuw coaten: verven met een beschermlaag. Dit beschermt het staal tegen corrosie, slijten en invloeden van buitenaf.

Eerst zullen we de brug goed schoonmaken aan de buitenkant. Denk aan de onderkant en zijkanten van de brug. Daarna coaten we al deze onderdelen. Sommige onderdelen van de brug halen we los om deze op een andere plek te coaten. De grote steunpilaar (pyloon) in het midden en alle stalen kabels die de brug dragen maken we ook schoon.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u gebruik blijven maken van de brug. Er zijn 4 rijstroken. We houden er altijd 2 open voor verkeer uit beide richtingen. Soms zullen dit de 2 rijstroken aan 1 kant van de steunpilaar zijn en soms aan beide kanten 1.

We doen ons best om de overlast minimaal te houden. We verwachten weinig tot geen geluidsoverlast. Overlast bij wegwerkzaamheden? Vragen of tips? Laat het ons weten via utrecht.slimmelden.nl

Planning

Wat is al gedaan?

In 2021 hebben we de brug schoongemaakt. Hierna kunnen we de coating (verflaag) aanbrengen. Een aantal delen van de brug zijn al geverfd.

Planning 2022: volgt

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur