Verkeersprojecten Prins Clausbrug: onderhoudswerkzaamheden

We maken de Prins Clausbrug schoon tussen Kanaleneiland en Papendorp. Ook verven we de brug met een beschermlaag. Dit duurt tot ongeveer eind 2021. Het verkeer kan de brug tijdens het onderhoud gewoon gebruiken.

Start werkzaamheden
7 juni 2021

Waarschijnlijk klaar in
November 2021

Wat gaan we doen?

We gaan de stalen onderdelen van de brug opnieuw coaten: verven met een beschermlaag. Dit beschermt het staal tegen corrosie, slijten en invloeden van buitenaf.

Eerst zullen we de brug goed schoonmaken aan de buitenkant. Denk aan de onderkant en zijkanten van de brug. Daarna coaten we al deze onderdelen. Sommige onderdelen van de brug halen we los om deze op een andere plek te coaten. De grote steunpilaar (pyloon) in het midden en alle stalen kabels die de brug dragen maken we ook schoon.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u gebruik blijven maken van de brug. Er zijn 4 rijstroken. We houden er altijd 2 open voor verkeer uit beide richtingen. Soms zullen dit de 2 rijstroken aan 1 kant van de steunpilaar zijn en soms aan beide kanten 1.

We doen ons best om de overlast minimaal te houden. We verwachten weinig tot geen geluidsoverlast. Overlast bij wegwerkzaamheden? Vragen of tips? Laat het ons weten via utrecht.slimmelden.nl

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
juni - november 2021Coaten onderdelen bovenkant brug (leuningen, afdekplaten). Demonteren, conserveren en later terugplaatsen lamellen en randkappen.
juni - augustus 2021Coaten onderdelen onderkant brug aan de westzijde.
augustus – september 2021Schoonmaken van de pyloon en de kabels.
augustus – oktober 2021Coaten onderdelen onderkant brug boven het kanaal.
augustus – november 2021Coaten onderdelen onderkant brug aan de oostzijde.

Wat is al gedaan?

In mei 2020 hebben we het onderhoud van de binnenkant van de brug gedaan. We keken de elektriciteit en lift na. Ook brachten we een nieuwe laag asfalt aan op de weg.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur