Verkeersprojecten Prins Clausbrug: onderhoudswerkzaamheden

Van 6 mei tot en met 12 juni 2020 vindt er onderhoud plaats aan de Prins Clausbrug tussen Kanaleneiland en Papendorp. De brug blijft bereikbaar voor het verkeer vanuit beide richtingen.

Fase project
In voorbereiding

Planning
Start 6 mei 2020

Wat gaan we doen?

De steuntoren, waar de staalkabels aan bevestigd zijn, wordt van binnen schoongemaakt. De lift krijgt een keuring en de elektra aan de binnenkant van de brug wordt nagekeken.

Asfalt reparatie wegdek en fietspad

De rijweg is op verschillende plaatsen in slechte staat, waaronder een deel van de rijweg aan de Papendorp zijde. Daarom repareren we het asfalt. Ook het fietspad is op verschillende plekken in slechte staat. Daarom halen we op meerdere plekken een laagje asfalt weg en vervangen deze weer door een nieuwe laag. Ook herstellen we een voeg in het asfalt van het fietspad aan de Papendorp zijde, zodat deze veilig blijft. De voeg is momenteel afgezet, omdat er een kier in zit.

Geluidsoverlast

Het onderhoud aan het binnenwerk van de brug zal geen geluidsoverlast geven. De asfaltwerkzaamheden kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen. Voornamelijk aan de Papendorp zijde kan dit het geval zijn.

Planning

De werkzaamheden voeren we uit in 2 fases, zodat een weghelft van de brug te bereiken blijft voor beide verkeersrichtingen.

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
6 tot en met 24 mei 2020De zuidelijke weghelft (richting Kanaleneiland) van de brug gesloten voor onderhoud. De andere helft blijft open voor verkeer van beide richtingen.
25 mei tot en met 12 juni 2020De noordelijke weghelft (richting Papendorp) van de brug gesloten voor onderhoud. De andere helft blijft open voor verkeer van beide richtingen

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur