Verkeersprojecten Prinses Irenelaan en Pionstraat: verbeteren verkeersveiligheid

We willen de Prinses Irenelaan en Pionstraat veiliger maken. Aanleiding is het groot onderhoud van het asfalt en het realiseren van een brug. De brug wordt aangelegd voor het verbeteren van de waterkwaliteit in het Niftarlakepark.

Aanleiding

Bewoners en scholen geven al langere tijd bij de gemeente aan dat het veilig oversteken van de weg op een aantal plaatsen lastig is en dat er soms erg hard wordt gereden. De geplande werkzaamheden bieden kansen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Lees meer over de werkzaamheden voor verbetering van het Niftarlakeplantsoen 

Verslag bewonersavond 4 april 2018

Ongeveer 45 buurtbewoners bezochten de bewonersavond van 4 april. Ze reageerden enthousiast op het voorstel om de snelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur in de Prinses Irenelaan en Pionstraat. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid in de straten en zijn ze makkelijker over te steken. Na een presentatie, is in groepen over het plan gesproken.

Bekijk het verslag (pdf, 252 kB)

Bekijk de presentatie  (pdf, 1,6 MB) 

Bekijk het verslag van de groepsgesprekken (pdf, 319 kB)

Vervolg

De gemeente werkt het ontwerp nu verder uit. De reacties van de bewoners nemen wij hierin mee. Als dit ontwerp klaar is, organiseren we weer een bewonersavond om over het ontwerp in gesprek te gaan. Dat wordt vlak voor of vlak na de zomer. Ook kunt u dan nog schriftelijk op het plan reageren.

Voorlopige planning
DatumActiviteit
nuuitwerken concept
eind juni of begin septemberbewonersavond
voorjaar 2019werkzaamheden

Meer informatie

Hebt u vragen of wilt u op de hoogte blijven van dit project? Mail dan naar irene-pion@utrecht.nl.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

e-mail

irene-pion@utrecht.nl