Verkeersprojecten Smart Zone Twijnstraat: proef laden en lossen

Fase project
Proef

Geplande uitvoering
Juni - augustus 2022

Begin juni 2022 beginnen we een proef met het reserveren van een plaats voor laden en lossen in de Twijnstraat: een zogenaamde Smart Zone. Deze proef duurt 3 maanden. We willen zo het laad- en losverkeer over de dag verspreiden en zo de drukte in de Twijnstraat te verminderen.

Na de proef verdwijnt de Smart Zone uit de Twijnstraat en herstellen we de oorspronkelijke inrichting.

Hoe werkt de Smart Zone?

Als vervoerder, leverancier en winkelier kunt u van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 17.00 uur tijd reserveren om te laden- en lossen op de Smart Zone. Zo hoeft u niet op straat stil te staan. Als de Smart Zone vrij is, is deze ter plekke te reserveren.

Parkeren

Om deze proef mogelijk te maken, richten we tijdens de proef 2 parkeerplaatsen in als Smart Zone. Dit doen we bij de Twijnstraat 26 en 28. Maandag tot en met zaterdag tussen 17.00 en 1.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur is de Smart Zone voor betaald parkeren. Op de andere tijden is het parkeren op de Smart Zone gratis.

Overlast laden en lossen

We zien nu nog dat in de Twijnstraat laad- en losverkeer regelmatig op straat stilstaat. Zo ontstaat er overlast voor het verkeer en de omgeving. We proberen met deze proef het laad- en losverkeer meer over de dag te verspreiden. Zo hopen we de overlast in de straat te verminderen. Daarnaast willen we meer weten over hoe het laden en lossen van leveranciers gebeurt.

Wie zijn de deelnemers?

Aan deze proef doen leveranciers en vervoerders mee die regelmatig leveren in de Twijnstraat. Daarnaast doen er winkeliers mee. Om alles in goede banen te leiden is er in de beginperiode, en later op specifieke momenten, een begeleider aanwezig. Deze begeleidt de deelnemers en haalt ervaringen op.

Ook meedoen aan de proef?

Levert u regelmatig goederen in de Twijnstraat en wilt u meedoen aan de proef? Mail dan naar support@codingthecurbs.com of bel met 06 – 169 071 37.

Hulp en contact Smart Zone Twijnstraat

Telefoon

14 030

E-mail

smartzone@utrecht.nl