Verkeersprojecten Stadsbaantunnel: dicht tussen 16 - 31 maart

De Stadsbaantunnel (SBT) is gesloten tussen zaterdag 16 maart en zondag 31 maart. De tunnel gaat dicht omdat we hitteproeven uitvoeren.

Wat gaan we doen?

Het gebruikte beton kan bij een extreme brand mogelijk een verminderde hittebestendigheid hebben. Om een goed beeld te krijgen van de hittebestendigheid gaan we op meerdere plekken de tunnel testen. Dit is nodig omdat er meerdere bouwperiodes zijn geweest. Daarom zijn er verschillende type funderingen.

Hoe gaan we testen?

We zetten een speciale oven tegen het beton. Zo kijken we of en bij welke temperatuur het beton afspat van de fundering. U kunt enige geluidsoverlast ervaren. Dat komt omdat we meerdere aggregaten gebruiken.

Wanneer gaan we testen?

De tunnel is afgesloten voor al het verkeer van zaterdag 16 maart (8.00 uur) tot en met zondag 31 maart (18.00 uur). We voeren ook verschillende onderhoudswerkzaamheden uit, bijvoorbeeld aan het asfalt.

Omleidingen

Omleidingen geven we aan via de bestaande borden in de wijk (SB1 en SB2). We zetten bij de basisschool Onder De Bogen verkeersregelaars in. Normaal gesproken kan het vrachtverkeer laden en lossen via de tunnel. Nu moet dat bovengronds gebeuren op de daarvoor aangegeven plekken rondom het Leidsche Rijn Centrum.

Bekijk de omleidingen op de kaart

Kans op grote brand in tunnel is klein

Dit komt omdat:

  • de tunnel kort is
  • er weinig verkeer doorheen rijdt
  • de maximum snelheid 50 km/u is
  • vervoer van gevaarlijke stoffen niet is toegestaan
  • er 24-uurs bewaking is waardoor we onregelmatigheden direct zien

Hulp en contact verkeer en vervoer

Telefoon

14 030

E-mail

verkeer.en.vervoer@utrecht.nl